Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΗΣ...

 
  Σήμερα μετακινηθήκαμε στην Προσοτσάνη Δράμας και συγκεκριμένα σε ένα αγρόκτημα για να πάρουμε συνέντευξη από τον Χάρη Κινατζίδη,το 15άχρονο ΠΑΟΚσάκι που μας εξέπληξε όλους δημιουργώντας την μακέτα της Τούμπας..Εντυπωσιαστήκαμε από το πάθος που έδειχνε ο μικρός όταν μας μιλούσε για τον ΠΑΟΚ..Αυτό το πάθος τον οδήγησε να εχει δουλέψει πάνω στην μακέτα μέχρι και 12 ώρες σε μια μέρα..!Μας εκμυστηρεύτηκε ότι από το δημοτικό ήταν καλός στις χειροτεχνίες και όσο μεγάλωνε άρχισε να κάνει μεγαλύτερες κατασκευές..Η πρώτη του μεγάλη κατασκευή ήταν μια πίστα formula 1 , αλλά όπως μας είπε, ήθελε να κάνει κάτι που να βγαίνει από μέσα του...Και αυτό που έβγαινε από μέσα του ήταν ο ΠΑΟΚ..Έτσι έκανε την μακέτα της Τούμπας...!!!Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαστάσεις της μακέτας είναι 2,10x1,90...Φανταστείτε πόσο μεγάλη είναι....!!!


    Αναλυτικά όσα είπε ο μικρός στο "BLACK n' WHITE WORLD" :
  

Χάρη, πες μας για την αγαπημένη σου ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Πως ξεκίνησε το κόλλημα;

   Το κόλλημα με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε από την στιγμή που γεννήθηκα. Γιατί Παοκτσής δεν γίνεσαι, αλλά γεννιέσαι..!Σαν τον λαό του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει στον κόσμο για μένα...Πηγαίνεις στην Τούμπα ή κάθεσαι για να δεις τον ΠΑΟΚ και σου βγάζει όλο το πάθος που κρύβεις μέσα σου..Ακόμα και να μη θες θα φωνάξεις... !!Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι μαγικό...Δεν έχει νόημα να ζεις, άμα δεν είσαι Παοκτσής, αφού λέμε...

    Πόσο καιρό σου πήρε για να την ολοκληρώσεις και πόσες ώρες δούλευες καθημερινά;
   Μου πήρε περίπου 2,5 μήνες για να ολοκληρώσω την μακέτα.. Σταθερό σύνολο ωρών που ασχολιόμουν καθημερινώς δεν είχα.. Μπορεί να ήμουν για 1 ώρα στο «γήπεδο», αλλά μερικές φορές ήμουν από το πρωί που ξυπνούσα, μέχρι να πάω για ύπνο. .Το ρεκόρ μου είναι 12 ώρες..!

   Τι υλικά χρησιμοποίησες;
  Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι: φελιζόλ, σιλικόνες, σκληρά χαρτόνια, κόλλες, σπρέι, φύλλα Α4, ασημένια χαρτόνια, μαρκαδόροι, μελάνες (για αυτά που εκτύπωσα), λάμπες, ηλεκτρικά καλώδια, μπαταρίες, μονωτική ταινία και μερικά ακόμα..

   Την αντιγραφή του σχεδίου την έκανες από φωτογραφίες. Δοκίμασες να πας μέχρι την Τούμπα προκειμένου να δεις από κοντά λεπτομέρειες που θα σε βοηθούσαν στη δημιουργία του σχεδίου και στο έργο σου ;
    ΕΕ, ναι όντως...Σαν κύρια πηγή χρησιμοποίησα τις φωτογραφίες, αλλά έχω πάει αρκετές φορές στην Τούμπα για να δω τον ΠΑΟΚ.. Έτσι και η προσωπική μου εμπειρία με βοήθησε στην αντιγραφή του σχεδίου, στην κατασκευή δηλαδή της μακέτας..!Κύριο σχέδιο δεν υπήρχε..Όλα τα είχα οργανώσει με τέτοιο τρόπο στο μυαλό μου, ώστε ήξερα το επόμενο βήμα που θα κάνω..Με λίγα λόγια είχα μελετήσει καλά τις φωτογραφίες και το σχέδιο είχε σχηματιστεί στο μυαλό μου μέσα..!



   Πόσο κόστισε μέχρι να ολοκληρωθεί η Τούμπα;
   Για να αγοράσω όλα τα υλικά που χρησιμοποίησα ξόδεψα περίπου 200 ευρώ, αλλά πιστεύω ότι άξιζαν…!Αλλά κάπου εδώ θα ήθελα να τονίσω, πως για να συγκεντρώσω όλα τα υλικά με βοήθησε αρκετά ο παππούς μου, ο οποίος ότι υλικό μου έλειπε έκανε τα πάντα για να μου το φέρει και τον ευχαριστώ πολύ....!!!


   Έχεις σκεφτεί ποιο θα είναι το επόμενο εγχείρημά σου; Ποια μακέτα θα ήθελες να ξεκινήσεις να δουλεύεις;
   Δεν έχω ιδέα ποια θα είναι η επόμενη μακέτα που θα κάνω, μας απάντησε....Κι εμείς με τη σειρά μας αναρωτιόμαστε, τη νέα Τούμπα ίσως...???Γιατί όχι.....

    Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης του ΠΑΟΚ;
   Όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είναι αγαπημένοι μου, αλλά πιο πολύ ξεχωρίζω αυτούς που είναι παράδειγμα προς μίμηση.. Είναι αυτοί που δεν παίζουν ποδόσφαιρο για τα λεφτά αλλά για τη φανέλα, ξέρουν να τα λένε όλα έξω από τα δόντια χωρίς να φοβούνται κανέναν και πάνω από όλα είναι άνθρωποι.. Το είδωλο μου είναι ο PABLO GARCIA.. Είναι ένας από τους παίκτες που διαθέτουν όλα τα παραπάνω..!
  
   Είσαι αισιόδοξος για το μέλλον;
   Αισιόδοξος στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορείς να είσαι.. Ο ΠΑΟΚ έχει την ικανότητα να πρωταγωνιστήσει, να πάρει δηλαδή και πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά δεν τον αφήνουν..Ήδη σιγά σιγά άρχισε να μπαίνει σφήνα ανάμεσα στις ομάδες της Αθήνας..Αλλά βρίσκεται στην Ελλάδα και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, όσο δηλαδή υπάρχουν οι 3 κύριοι παράγοντες που καταστρέφουν το ελληνικό ποδόσφαιρο..


  Θα ήθελες η μακέτα αυτή να παραμείνει εδώ στο αγρόκτημα που την έχεις ή να την μεταφέρεις κάπου, όπου να μπορούν να την θαυμάσουν όλοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ;
  Θέλω να μπορεί να την βλέπει όποιος επιθυμεί, να είναι όμως σε ασφαλές μέρος..Από μέρος μου, είχαν γίνει κάποιες ενέργειες για να μεταφερθεί η μακέτα στο γήπεδο της Τούμπας..Είχα έρθει σε επικοινωνία με άτομα από την διοίκηση του ΠΑΟΚ και μου είχαν πει ότι θα με ειδοποιήσουν...Αλλά δυστυχώς δεν με πήραν τηλέφωνο ακόμη...!Ίσως να μην ενδιαφέρονται..Αλλά δεν πειράζει...

Αυτή ήταν η συνέντευξη του Χάρη και όπως θα καταλάβατε είναι τρελαμένος με τον ΠΑΟΚ...Και καλά κάνει...!!!Είναι άδικο όμως, ένα τέτοιο αριστούργημα να μένει κρυμμένο σε ένα αγρόκτημα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μη κάνει τίποτα..Το παιδί, είναι μόλις 15 ετών και από μόνος του δεν μπορεί να κάνει κάτι...Γι αυτό εσείς εκεί στον ΠΑΟΚ ξυπνήστε και δείτε  τι καλλιτέχνες Παοκια υπάρχουν...!!!Στηρίξτε τέτοιες ενέργειες...
    Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη μακέτα :


     ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...!!ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΚΕΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΡΑΜΙΖΕΤΑΙ...!!!

10 σχόλια:

  1. xilia mpravo sto palikari kai se esas gia to arthro!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apistefth doulia!!!mpravo se esas gia to arthro kai sto palikari apo prosotsani...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mpravo agori mou!!!eisai paradeigma pros mimisi!!kai ekei stin pae xipnisteeee ree!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΒΕΝΤΙΑ!!!ΠΑΟΚ ΜΙΑ ΖΩΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γεια σου ρε παλικαρι παοκτζη!!καμια αλλη ομαδα δεν εχει μινι γηπεδο εκτος απο την δικια μας!!χαχαχα
    ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΔΕΡΦΕ!!ΜΠΡΑΒΟ!!=)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΧΑΡΗΣ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΎΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙ!!! ΜΑΥΡΟΛΕΥΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Χάρη!!!Είσαι Ταλέντο !!!
    Χαιρόμαστε τέτοια παιδιά!!!
    Κάνε Περίφανη κι αλλο την Δράμα!!!!!!!!!!Προσοτσάνηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD