Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ GARCIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι αλήθεια πως τελείωσε με… στιλ τη φετινή σεζόν. Η αποβολή και κυρίως η αντίδρασή του μετά από αυτή έδωσε την ευκαιρία στους "ευαίσθητους" της Αθήνας να αρχίσουν πάλι τα περί απελάσεων και κυρίως αδίκησε τον εαυτό του και την τεράστια προσφορά του ολόκληρη τη σεζόν αλλά και στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Όπως είχε κάνει και ο καλύτερος παίκτης που είχε δει ποτέ στη ζωή του ο Ουρουγουανός, ο μεγάλος Ζινεντίν Ζιντάν στο μεγάλο τελικό με την Ιταλία, όταν όντας ο κορυφαίος της αναμέτρησης, κουτούλησε τον Ματεράτσι και αποβλήθηκε στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.
Ευχή είναι φυσικά, να μην είναι για όλους μας η τελευταία αγωνιστική εικόνα που έχουμε από τον Πάμπλο Γκαρσία. Άλλωστε συμβόλαιο έχει, τα πόδια του αντέχουν και δήλωσε έτοιμος να μπει στην επόμενη μάχη, παρά τη μεγάλη τιμωρία που αναμένει. Βέβαια, ο Ουρουγουανός χαρακτήρισε εαυτόν και… βετεράνο πριν από λίγο καιρό και είπε πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να στηρίζεται σε βετεράνους, κάνοντας ανανέωση. Η αλήθεια είναι όμως, πως ο κόσμος δε φαντάζεται αυτή τη στιγμή τον ΠΑΟΚ χωρίς τον Γκαρσία.
Ο ηγέτης του Δικεφάλου τελείωσε για φέτος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και ήταν πραγματικά μια πολύ γεμάτη χρονιά για τον ίδιο και την ομάδα του. Έχοντας κάνει ρεκόρ καριέρας με 44 συμμετοχές σε μία σεζόν και  πολύ γεμάτες συμμετοχές καθώς σχεδόν ποτέ δεν αντικαταστάθηκε, ήταν δεδομένο πως θα έπρεπε να τύχει καλύτερης διαχείρισης προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μεγάλη του κούραση αλλά ούτε αυτή τον κατέβαλε. Ο Γκαρσία έκανε κάποια πολύ σπουδαία παιχνίδια και ιδιαίτερα σε μεγάλα ντέρμπι όπως τα παιχνίδια κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, κόντρα στη Φενέρμπαχτσέ αλλά και αρκετά ακόμη, πέτυχε δύο γκολ με αυτό κόντρα στην ΑΕΚ (το άλλο μέσα στην Καβάλα) να δίνει τη δύναμη στον ΠΑΟΚ να φτάσει στην ανατροπή και να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη. Ήταν και πάλι ο φυσικός ηγέτης του Δικεφάλου και σ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς απέφυγε να απαντήσει στις προκλήσεις καθώς ήταν φανερή η διάθεση κάθε αντίπαλης ομάδας  να οδηγήσει τον Γκαρσία στην παγίδα της αποβολής. Παγίδα που έπεσε στο τελευταίο λεπτό κόντρα στην ΑΕΚ.
Βέβαια η σχέση του με τον ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα με τον Μάκη Χάβο πέρασε δύσκολες στιγμές όταν σε μια προπόνηση λόγω της επιλογής του προπονητή να τον βάλει στο αριστερό άκρο των χαφ, δημιουργήθηκε ένταση, αποχώρησε από την προπόνηση και τέθηκε εκτός ομάδας για κάποια παιχνίδια. Υπήρξε, μάλιστα, ο φόβος μήπως ο ευαίσθητος σε τέτοια θέματα Ουρουγουανός επέλεγε να αποχωρήσει από τον Δικέφαλο, κάτι που αποφεύχθηκε με παρέμβαση του Θοδωρή Ζαγοράκη

ΠΗΓΗ olapaok.gr

2 σχόλια:

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD