Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Εμφάνιση ανάλογη του επιπέδου του

Τι να πρωτόπει κανείς για το σημερινό τεράστιο διπλό; Για την αντρίκεια και μάγκικη εμφάνιση της ομάδας; Για το πρώτο πέναλτι μετά από χρόνια που πήρε ο Π.Α.Ο.Κ. στο Ο.Α.Κ.Α.; Για την εμφάνιση του Χαλκιά; Ειλικρινά, τα έχασα σήμερα με τον Δικέφαλο. Θα μας τρελάνει αυτή η ομάδα.
Το ότι ο αντίπαλος ήθελε σαν τρελός το παιχνίδι το ξέραμε. Το ότι η προπαγάνδα και από τους μεν και από τους δε δεν είχε σταματημό επίσης το ξέραμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως(και το μάθαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο απόψε) ήταν το τι μπορούσε να κάνει ο Δικέφαλος. Και η αλήθεια είναι πως η ομάδα έκανε εμφάνιση παρόμοια με το επίπεδό της απόψε.

Ο Μπόλονι ξεκίνησε με τους Χαλκιά, Αποστολόπουλο και Νιμανί βασικούς στο αγαπημένο του 4-2-3-1 δείχνοντας πως θα χτυπήσει το παιχνίδι ότι κι αν γίνει. Η αντιμετώπιση του παιχνιδιού απ' τον Ρουμάνο μ' άρεσε για ένα ακόμα ντέρμπι.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως το περίμενα σε γενικές γραμμές. Παιχνίδι υπομονής από την ομάδα που της βγήκε. Η ομάδα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που το παιχνίδι δεν είχε σκορ στα πρώτα 45 λεπτά, πιστεύω.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους όλοι ξέραμε πως ο βάζελος θα προσπαθήσει να πιέσει με στόχο κάποιο τέρμα. Ο Π.Α.Ο.Κ. πάντως, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν απειλήθηκε σημαντικά. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το πέναλτι που κέρδισε ο Κλάους και μετέτρεψε σε γκολ ο Λίνο δίνοντας άλλο αέρα στην ομάδα για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Όταν ο Δικέφαλος απειλήθικε παρών φώναξε ο Χαλκιάς. Η κεφαλιά που βγάζει με υπερένταση ήταν το αποκορύφωμα. Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το δεύτερο τέρμα από τον Σαλπιγγίδη μετά από γλυκιά σέντρα του Λίνο, για να καθαρίσει την μπουγάδα. Όσο για το πέναλτι στο τέλος που αποκρούει ο Χαλκιάς; Αυτό απλά δείχνει το πόσο καλός ήταν απόψε ο Έλληνας πορτιέρο.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια δίκαιη νίκη για την ομάδα μας. Πολύ καλοί οι Σαλπιγγίδης, Λίνο, Γκαρσία αλλά το βραβείο του κορυφαίου πάει στον Κώστα Χαλκιά. Μεγάλες επεμβάσεις απόψε και δείχνει πως θα μείνει για καιρό στην βασική ενδεκάδα(ωχ!)

Πλέον, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για μια καλή θέση στα play-off. Με τέτοιες εμφανίσεις πάντως δεν φοβάμαι κανέναν!

Υ.Γ. Πόσα χρόνια είχαμε να πάρουμε πέναλτι εκεί μέσα;;

Υ.Γ.1 Τα πάντα είναι δανεικά βαζελάκια....

1 σχόλιο:

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD