Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Προβάδισμα ο Γλύκος για... φύλακας-άγγελος

Ο νεαρός τερματοφύλακας, σε σχέση με τον Κώστα Χαλκιά, έχει το πλεονέκτημα για να υπεραπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Παναθηναικό μετά τον τραυματισμό του Ντάριο Κρέσιτς. Διαβάστε για τους αριθμούς των πρώτων δύο...





Στα πιτς θα μείνει ο Ντάριο Κρέσιτς μετά τον τραυματισμό του στην προπόνηση της Πέμπτης (1/3) και πλέον ένας εκ των Παναγιώτη Γλύκου και Κώστα Χαλκιά θα κάτσει κάτω από τα γκολποστ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια με τους "πράσινους".
Ο πρώτος φαίνεται πως επέστρεψε στην... κατάλληλη περίοδο μετά τον τραυματισμό του, μιας και το πρόβλημα με τον Κροάτη μάλλον τον καθιστά φαβορί για να κάτσει από τα γκολποστ του ΠΑΟΚ στο κυριακάτικο (4/3) παιχνίδι καθώς ο Χαλκιάς το τελευταίο διάστημα έχει μπει στο... ψυγείο από τον Ρουμάνο τεχνικό.
Πλεονέκτημα ο Γλύκος, ανενεργός ο Χαλκιάς
Το τελευταίο ματς του 37χρονου τερματοφύλακα ήταν στις 26/11 απέναντι στην Κέρκυρα στην Τούμπα και έκτοτε σε αρκετά ματς και δίχως να έχει προβλήματα τραυματισμού, ήταν εκτός αποστολής. Βέβαια υπάρχει και μια περίπτωση ο Μπόλονι να τον προτιμήσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό λόγω της εμπειρίας του...
Την οποία και σαφώς στερείται την δεδομένη χρονική στιγμή ο Γλύκος, του οποίου το μεγάλο λάθος του στο ματς με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας, στέρησε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.
Οι δύο παίκτες να σημειώσουμε πως έχουν αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ο Γλύκος απέναντι σε ΑΕΚ, Πανιώνιο, Εργοτέλη, Ξάνθη, Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, ενώ ο Χαλκιάς κόντρα σε Κέρκυρα, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, Παναθηναικό, Αρη και ΟΦΗ.
Η σύγκριση των δύο
Ακόμη ο πρώτος έχει παίξει στο ματς με τον Ατρόμητο, την ΑΕΚ, την Ρουμπίν και τον Εθνικό Αστέρα (το οποίο διακόπηκε), ενώ ο δεύτερος σε αυτό με Τότεναμ και Σάμροκ Ρόβερς (εντός και εκτός έδρας). Πάμε όμως να δούμε και τα στατιστικά τους στο πρωτάθλημα...
Αυτά δείχνουν μιας ελαφρά υπεροχή του Γλύκου. Εχει δεχτεί δύο γκολ σε 52 σουτ, ενώ ο Χαλκιάς πέντε γκολ σε επίσης 52 σουτ. Ο νεαρός πορτιέρο είναι... πάνω στις κατηγορίες μπλοκαρίσματα και επεμβάσεις, έχει όμως δύο περισσότερα λάθη από τον Χαλκιά. Ακόμη έχει μεγαλύτερη συμβολή στην αμυντική παρουσία.

 
Αναλυτικά τα στατιστικά τους στο πρωτάθλημα:
Συμβολή στην αμυντική παρουσία



Γλύκος    29,5%
Χαλκιάς   22,1%
Γκολ ανά σουτ
Γκύκος    1/26
Χαλκιάς   1/10,4
Λάθη
Γλύκος    5
Χαλκιάς    3
Επεμβάσεις
Γλύκος    11
Χαλκιάς    10
Μπλοκαρίσματα
Γλύκος    33
Χαλκιάς   25
Παιχνίδια
Γλύκος     6
Χαλκιάς    6
Γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ
Γλύκος    2 (από 52 συνολικά σουτ)
Χαλκιάς   5 (από 52 συνολικά σουτ)
Λεπτά συμμετοχής
Γλύκος    564'
Χαλκιάς    570'

από olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD