Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Έχουμε και λέμε, Λάζλο Μπόλονι...


 Στους περισσότερους παοκτσήδες γέμισε σίγουρα απορίες το όνομα το νέου προπονητή του ΠΑΟΚ..Πιθανόν να μην είχαν ακούσει ποτέ στη ζωή τους το όνομα Λάζλο Μπόλονι..Κι όμως υπάρχει και από πριν λίγες μέρες, είναι και επίσημα ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν..Ο Ρουμάνος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο για 2 χρόνια με τον Δικέφαλο του βορρά..Η πρόσληψη του δημοσιεύτηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA...
          
   Ως ποδοσφαιριστής ο Λάζλο Μπόλονι αγωνιζόταν ως Μέσος ξεκίνησε την καριέρα του απο την ομάδα της πόλης του την Τάργκου Μούρες όπου αγωνίστηκε απο το1970 εως το 1984 όταν και μεταγράφηκε στην Στεάουα Βουκουρεστίου με την οποία κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης το 1986 σε ένα από τους πλέον φημισμένους τελικούς κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Αγωνίστηκε ακόμη προς το φινάλε της καριέρας του στο Βέλγιο με την Ράσιγκ τζετ των Βρυξελλών και τη Γαλλία με την Κρετέιγ και την Ορλεάνς όπου και έκλεσε την καρίερα του.Με τη φανέλα της εθνικής Ρουμανίας μετρά 108 εμφανίσεις και 25 γκολ.
   Οι σημαντικότερες επιτυχίες στην προπονητική του καριέρα ήταν, όταν οδήγησε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στον τίτλο του πρωταθλήματος, όπως και το 2009 στο Βέλγιο με τη Σταντάρ Λιέγης. Ακόμη,  ο Μπόλονι κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, το 1986.

  Καλά όλα αυτά αλλά ας δούμε πρώτα πράξεις και ας είμαστε λίγο έως και πολύ επιφυλακτικοί, γιατί υπάρχουν πολλοί Μπερέτες......Αφήνουμε όμως αυτό το θέμα και θα το πιάσουμε όταν αρχίσει ο   ΠΑΟΚ της αγωνιστικές του υποχρεώσεις του, αν και φαίνεται αξιόπιστος προπονητής και ικανός να  διαχειριστεί το ρόστερ που διαθέτει ο ΠΑΟΚ.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD