Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ - Π.Α.Ο.Κ. 2 - 2

Ομάδα = Αποτέλεσμα... Με δύο απλές λέξεις μπορείς να περιγράψεις τον φετινό Π.Α.Ο.Κ. Τον Π.Α.Ο.Κ. της ΟΜΑΔΑΣ και του ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ !!! Τι και αν δεν κάναμε καμιά μεγαλιώδη εμφάνιση; Τι και αν έλειπαν από την αποστολή οι Γκαρσία και Σαλπιγγίδης; Το αποτέλεσμα είναι ο χρυσός βαθμός στην έδρα της Ρουμπίν... Θα μπορούσαμε να χάσουμε, θα μπορούσαμε και να κερδίσουμε... Αλλά αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου...


Η αποστολή της ομάδας ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολη. Λόγω της απουσίας των Γκαρσία και Σαλπιγγίδη, λόγω της απότομης αλλαγής των καιρικών συνθηκών, λόγω της διαφοράς ανάμεσα στις δύο ομάδες ( οικονομική κυρίως, οι υπόλοιπες διαφορές δεν υπήρξαν ποτέ). Το πολυπόθητο αποτέλεσμα που θα υπέγραφε και με τα δύο χέρια ο Λάζλο Μπόλονι, ήρθε με μεγάλη μαγκιά και με πολύ τσαμπουκά !!!

Η ενδεκάδα ήταν η συνηθισμένη... Ο Κρέσιτς στα γκολπόστ, στην άμυνα οι Έτο, Κοντρέρας, Μαλεζάς και Λίνο. Στο κέντρο οι Αρίας, Φωτάκης, Λάζαρ και στην επίθεση οι Βιε'ι'ρίνια, Γεωργιάδης και Αθανασιάδης. Όλοι αυτοί στο κλασικό σύστημα 4-2-3-1.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Π.Α.Ο.Κ. . Η Ρούμπιν πίεζε από την αρχή για ένα γρήγορο γκολ. Είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, όχι όμως τις ευκαιρίες. Γιατί έπεσε σε μια πολύ οργανωμένη αμυντική λειτουργία. Οι Κοντρέρας και Μαλεζάς ήταν απροσπέλαστοι !!! Ειδικά ο δεύτερος, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν με διαφορά ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας. Βοήθησε παντού, και στο ψηλό και στο χαμηλό παιχνίδι, είχε καίριες επεμβάσεις, κρατούσε σωστή θέση και κέρδισε πολλές μονομαχίες. Το ίδιο συνέβη και με τον Κοντρέρας, ο οποίος όμως έκανε κάποια λάθη παραπάνω, ενώ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού. Οι πλάγιοι μπακ, Λίνο και Έτο είχαν ένα μεστό παιχνίδι. Περιορίστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ ''χτυπούσαν'' στις αντεπιθέσεις. Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια του Έτο στο δεύτερο γκολ του Π.Α.Ο.Κ., που με τη σέντρα του ο Φωτάκης πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε.

Οι τριάδα του κέντρου έδωσε πολλές μάχες και ''κατάπιε'' πολλά χιλιόμετρα. Με την απουσία του Γκαρσία, έπρεπε να καλυφθούν όλα όσα δίνει ο Ουρουγουανός και από τους τρείς. Έτσι λοιπόν, ο καθένας με εναλλασσόμενους ρόλους, έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν την ομάδα μαζί, δηλαδή να έχουν κύριο ρόλο και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Στα συν της απόδοσής τους είναι η ομαδικότητα και η νοοτροπία που έχουν αποκτήσει οι παίκτες ( όχι μόνο οι κεντρικοί, αλλά όλοι) αλλά και η έφεση στο σκοράρισμα, όπως έγινε με τον Φωτάκη.

Οι επιθετικοί ήταν για ακόμη μια φορά οι παίκτες που ''έβγαλαν το φίδι απ' την τρύπα''. Η ασσίστι του Γεωργιάδη και η εκτέλεση του Αθανασιάδη στο πρώτο γκολ είναι η σφραγίδα του επιθετικού πλουραλισμού που διαθέτει μέρα με τη μέρα η ομάδα. Δυστυχώς δε θα πω το ίδιο και για τον Βιε'ι'ρίνια... Δεν ήταν καλός στο παιχνίδι του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δε φάνηκε καθόλου ! Όμως βοήθησε για ακόμη μια φορά στην άμυνα και στην πλευρά του Λίνο.

Οι αλλαγές, Μπαλάφας - Τσιρίλο - Ίβιτς βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό. Αν και οι δύο πρώτοι πέρασαν αναγκαστικά στον αγώνα, τα πήγαν πολύ καλά. Όπως και ο Ίβιτς που δείχνει με τον καιρό να βρίσκει τα πατήματά του και να μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

Επόμενος σταθμός το Καρα'ι'σκάκη... Δύσκολος αγώνας με τους αγρίκους να μας περιμένουν με το όπλο στο χέρι... Αυτός ο Π.Α.Ο.Κ. όμως δεν πρέπει να φοβάται τίποτα και θα το δείξει στο γήπεδο !!!


από Π.Α.Ο.Κ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD