Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο ΦΟΒΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Ημίχρονο-φαντασία. Τρία γκολ, ένα δοκάρι, ρεσιτάλ ευκαιριών, εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά…Έστω κι αν απέναντι του ήταν η ημιεπαγγελματική Σάμροκ Ρόβερς. Ήταν τα καλύτερα 45 λεπτά του ΠΑΟΚ τη φετινή περίοδο. Έφθαναν και περίσσευαν για να καθαρίσει την νίκη (3-1) απέναντι στους Ιρλανδούς, να πιάσει την πρώτη θέση στον όμιλο και να φουλάρει για την πρόκριση στους 32 του Europa League.

Όποιος υποστηρίξει ότι το παιχνίδι ήταν εύκολο, σίγουρα δεν θα είχε μιλήσει με τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ πριν τη σέντρα. Όλοι τους ήταν στην πρίζα. Μπορεί να ακούγεται υπερβολή, αλλά δεν απέχει από την πραγματικότητα. Ο φόβος ότι όλα θα μπορούσαν να έρθουν ανάποδα υπέβοσκε σε όλους. Θα μπορούσες να τον κόψεις με το μαχαίρι στην ατμόσφαιρα. Φαινόταν στα πρόσωπα, πίσω από τις λέξεις στις μετρημένες κουβέντες.

Ήταν ένας φόβος που δεν είχε να κάνει με την δυναμικότητα των Ιρλανδών, αλλά εστίαζε στην κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Μετά την ήττα-χαστούκι από τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στο κατώφλι μιας αγωνιστικής κρίσης. Αν έχανε από την Σάμροκ τον περίμενε το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη κι ένας Θεός ξέρει τι άλλο αμέσως μετά…Το τελευταίο που ήθελε η ομάδα ήταν ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα, που θα έριχνε την ψυχολογία στα τάρταρα και την αμφισβήτηση στα ύψη.

Ο φόβος όμως ήταν και το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο. Κάτω από την πίεση του αποτελέσματος, οι παίκτες και μαζί ο Μπόλονι έκαναν θαύματα. Διαχειρίστηκαν το παιχνίδι με την σοβαρότητα που επέβαλαν οι συνθήκες, έδειξαν ωριμότητα στα δύσκολα και επέστρεψαν στη γνώριμη συνταγή: ουσία στο παιχνίδι. Ευκαιρία και γκολ…Γιατί αν δεν υπήρχαν τα δοκάρια-δύο είχε ο Βιειρίνια- ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Δεν είναι υπερβολή ότι οι παίκτες έπαιξαν σχεδόν με την πλάτη στον τοίχο. Όσα άκουσαν, δίκαια ή άδικα, μετά την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό τους έβαλαν στην γωνία. Ή έπρεπε να αντιδράσουν ή να δεχθούν το…γρονθοκόπημα της κριτικής στωικά με μοιρολατρία. Προτίμησαν το πρώτο και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό που βγήκαν στο γήπεδο.
Η επιστροφή τους στο πνεύμα του νικητή, ανταμείφτηκε. Ήταν μια εμφάνιση που είχε θεμέλιο τη σοβαρότητα, την αυτοσυγκέντρωση και το πάθος για την επιτυχία. Σ΄ αυτόν τον τομέα ο ΠΑΟΚ έπιασε ταβάνι, γιατί αγωνιστικά η Σάμροκ δεν προσέφερε αξιόπιστο σημείο αναφοράς και σύγκρισης. Η εκτίμηση ότι ήταν μια ερασιτεχνική ομάδα, ένας εύκολος αντίπαλος, δεν απέχει από την πραγματικότητα. Μόνο που εύκολο τον έκανε η σοβαρότητα που έδειξαν Μπόλονι και παίκτες. Γιατί αν είχαν μείνει στο κάζο της Κυριακής όλα σήμερα θα ήταν διαφορετικά…
Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος από την χθεσινή νίκη. Επιστροφή στις επιτυχίες, αναπτέρωση του ηθικού, απόδειξη ότι στα δύσκολα, όταν απειλείται, η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει. Και μαζί βέβαια οι τρεις βαθμοί που καθιστούν το παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, όλα τα λεφτά. Με νίκη ο ΠΑΟΚ περνάει στους 32. Εκτός κι αν κάνει την υπέρβαση, νικήσει στο Λονδίνο την Τότεναμ και αρκεστεί και στην ισοπαλία. Άλλωστε οι φίλαθλοι του που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο «Τάλατ», αυτό ζητούσαν: διπλό και στο Λονδίνο!

από betboss.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD