Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΞΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 21,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Γιατί η νέα ΑΜΚ θα διαρκέσει μόλις δύο μήνες και πως αλλάζει το τοπίο στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Με συνοπτικές διαδικασίες εγκρίθηκε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε στα γραφεία της Τούμπας διήρκησε μόλις έξι λεπτά και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έδωσε το παρών κανείς μικρομέτοχος. Η εκπροσώπηση του 69,57 % των μετοχών που ήταν απαραίτητη για να διεξαχθεί η ΓΣ έγινε μέσω εξουσιοδοτήσεων που δόθηκαν από τον πρώτο μέτοχο Βασίλη Παγώνη ( το ποσοστό του πλέον έχει κατέβει στο 15,67 %), την οικογένεια Σαχπατζίδη, τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης, αλλά και τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ που κατέχει 10% που δικαιούται βάσει νόμου.

Στο πάνελ βρέθηκαν το μέλος της διοίκησης Δημήτρης Σαχπατζίδης και ο νομικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης, οι οποίοι ανακοίνωσαν την απόφαση του ΔΣ για αύξηση ύψους 21.250.200. Αυτή θα έχει διάρκεια δύο μηνών (έως 12/2/2012) με δικαίωμα παράτασης για ένα ακόμη μήνα. Δε θα είναι ανοιχτή για τον πολύ κόσμο, αλλά μόνο σε όσους έχουν να διαθέσουν ποσά από 50.000 ευρώ και πάνω. Η μικρή διάρκεια της έχει να κάνει με το γεγονός ότι εφόσον μπουν κάποια κεφάλαια στην ΠΑΕ, αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα για τις ανάγκες της ομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι 7.610.753,40 ευρώ και αν καλυφθεί εξ'ολοκλήρου η αύξηση θα ανέλθει στα 28.860.953,40 ευρώ. Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών που κατείχαν τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης στους ανθρώπους που τα αντικατέστησαν.

από OLAPAOK.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD