Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Παίρνουν τα μέτρα τους



Στον ΠΑΟΚ κάθε άλλο παρά έχουν πέσει από τα σύννεφα από τις προειδοποιήσεις της UEFA. Το θέμα της αδειοδότησης με βάση το financial fair play είναι κάτι που τους απασχολεί από το περασμένο καλοκαίρι και ήδη ήταν από τα ζητήματα που έχουν συζητηθεί σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Και το γεγονός ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι συνειδητοποιημένοι για όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου να διορθωθεί η κακή εικόνα στα οικονομικά του φαίνεται και από τις κινήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει.


Η απόφαση για δραστική μείωση στο μπάτζετ έχει παρθεί εδώ και καιρό και αρχίζει έστω και καθυστερημένα να υλοποιείται. Η προειδοποίηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην ουσία δρομολογεί συντομότερα -και ίσως πιο έντονα- τις εξελίξεις. Ο στόχος είναι, όταν έρθει η ώρα για την αδειοδότηση, τα έξοδα του «δικέφαλου» να εμφανίζονται ισοσκελισμένα με τα έσοδα. Κάτι που πρακτικά μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά η διοίκηση της ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να το πετύχει ώστε ο ΠΑΟΚ να μην αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα.
Το καμπανάκι που χτύπησε από την UEFA απλά δείχνει ότι δεν χωρά πλέον καμία συζήτηση για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί από εδώ και εμπρός. Η διαδικασία για την ελάφρυνση του μπάτζετ, στην ουσία, βέβαια, άρχισε το περασμένο καλοκαίρι, με την αποχώρηση του Βιτόλο, με τις μεταγραφές που πολλοί ζητούσαν αλλά δεν έγιναν. Ο Λεονάρντο είναι πλέον παρελθόν, ο Αρίας όπως όλα δείχνουν θα τον ακολουθήσει, ενώ θα υπάρξουν κι άλλοι που θα αποχωρήσουν τον Γενάρη από την Τούμπα. Κάτι για το όποιο είναι ενημερωμένος και ο Λάσλο Μπόλονι.
Τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ, οι απαιτήσεις της UEFA στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί ο «δικέφαλος» και το πλάνο για την επόμενη μέρα της ομάδας θα αναλυθούν από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΠΑΕ, τον Θοδωρή Ζαγοράκη, στην περιβόητη συνέντευξη Τύπου που έχει καθυστερήσει και όπως όλα δείχνουν θα γίνει τελικά την ερχόμενη Τρίτη. Εκεί θα δοθούν περισσότερες εξηγήσεις και για τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν για να ισοσκελιστούν τα έξοδα με τα έσοδα αλλά και για το πώς τα οικονομικά του «δικέφαλου» έφτασαν στο σημείο που βρίσκονται.

από Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD