Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ 1-0

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να μην παίζει καλά ή τουλάχιστον καλύτερα από τους αντιπάλους του, αλλά συνεχίζει και να κερδίζει. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κέρδισε την Ξάνθη με 1-0, σ΄ ένα παιχνίδι, που είχε την τύχη με το μέρος του, αλλά εναντίον του έναν... τυφλό βοηθό που κράτησε την αγωνία ως το τέλος.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, είχε ωραίο ρυθμό, δύο ομάδες που έπαιξαν ποδόσφαιρο και νικητή τον ΠΑΟΚ, έστω και με αρκετή δόση τύχης.

21.28 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ 

1' Με 4-2-3-1 φαίνεται να ξεκίνησε και σήμερα ο Μπόλονι, με τους Έτο, Μαλεζά, Μπαλάφα, Λίνο στην άμυνα, Αρίας και Φωτάκη αμυντικά χαφ, τον Γεωργιάδη δεξιά, τον Βιεϊρίνια αριστερά, τον Σαλπιγγίδη μπροστά από τους χαφ και πίσω από τον φορ, και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.
2' Παρόμοια είναι και η διάταξη της Ξάνθης. Τερματοφύλακας ο Γάλλος Βιβιανί, στην άμυνα Μπέρτος, Στάζιακ, Βάλλας και Εντιμάρ, στα αμυντικά χαφ Βασιλακάκης και Ντάνι, αριστερά παίζει ο Μαρσελίνιο, δεξιά ο Πόι, στην κορυφή της επίθεσης εναλλάσονται ο Καζάκης με τον Σουάνη. 
6' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ !!!  Αντρέ Βιεϊρίνια! Ο Πορτογάλος έγινε αποδέκτης της μπάλας μεταξύ κέντρου και περιοχής, πήρε τα βήματα και δυνατό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βιβιανί, που δεν μπόρεσε να να το βγάζει. Γκολάρα για τον Βιεϊρίνια και 1-0 για τον ΠΑΟΚ.
8' Κοντά στην απάντηση η Ξάνθη. Από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα ο Σουάνης, στην περιοχή και προς τα αριστερά, ο Μαρσιλίνιο σούταρε με τη μία, ο Κρέσιτς έπεσε στη γωνία του και έβγαλε τη μπάλα...
9' Κάρτα στον Βάλλα, που ανέκοψε με φάουλ τον Βιεϊρίνια πριν μπει στην περιοχή. Ο Πορτογάλος είναι σεληνιασμένος σήμερα. 
10' Ωραία η εκτέλεση του φάουλ του Λίνο από 20 μέτρα, η μπάλα στην πάνω πλευρά των διχτύων του Βιβιανί.
11' Ωραία ενέργεια του Βιεϊρίνια, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, με μία ντρίπλα άδειασε Μπέρτο και Στάζιακ, έκοψε στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Βιβιανί μπλόκαρε προ του Αθανασιάδη.

12' Ενθουσιώδης η ατμόσφαιρα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γρήγορο γκολ, παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο σ΄ αυτά τα πρώτα λεπτά, με τον Βιεϊρίνια να  είναι σε μεγάλη βραδιά.
15' Καλή επιθετική προσπάθεια για την Ξάνθη, προωθημένη μπαλιά στον Καζάκη, ο οποίος σούταρε δυνατά από τη δεξιά γωνία της περιοχής, μπλόκαρε ο Κρέσιτς.
17' Η καθιερωμένη απόκρουση πάνω στη γραμμή. Ο Σουάνης άδειασε τον Μπαλάφα από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Καζάκης σούταρε δυνατά, ο Μαλεζάς απέκρουσε πάνω στη γραμμή.
20' Το παιχνίδι έχει αποκτήσει έναν καλό ρυθμό, με τήν Ξάνθη να προσπαθεί να ασκήσει μια πίεση και τον ΠΑΟΚ, στη γνώριμη τακτική του, να της δίνει λίγο χώρο. 
23 Ο Σαλπιγγίδης κέρδισε το φάουλ, περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή από τον Στάζιακ. Συρτό σουτ του Βιεϊρίνια, κόντρα στον Βάλλα και κόρνερ.
25' Εδώ και λίγα λεπτά προθερμαίνονται για τον ΠΑΟΚ ο Κουρδάκης, ο Αποστολόπουλος και ο Βασίλης Παπαδόπουλος.
27' Μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης μπήκε από τα δεξιά, έκοψε τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι, ο Αθανασιάδης σούταρε υπό την πίεση του Στάζιακ, άουτ.
30' Έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Εντιμάρ, ο οποίος από τα αριστερά εκτέλεσε απευθείας έξω από το τείχος, αλλά ο Κρέσιτς πρόλαβε να πέσει στη δεξιά γωνία του και να διώξει τη μπάλα.
33' Νέα μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης έβγαλε ωραία τον Γεωργιάδη στα δεξιά και στην πλάτη της άμυνας, αυτός πήρε τα βήματα, έκοψε στο ύψος της μικρής περιοχής στον επερχόμενο Σαλπιγγίδη, την τελευταία στιγμή ο Ντάνι, τσίμπησε τη μπάλα κι απεσώβησε το 2-0. 
36' Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη να ισοφαρίσει. Η σέντρα έγινε από τα δεξιά από τον Μπέρτο, ο Καζάκης σηκώθηκε πιο ψηλά απ΄ όλους, πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι κι η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί δοκάρι του Κρέσιτς.
38' Ο Βιεϊρίνια ξεχύνεται στην αντεπίθεση στον κενό χώρο, ο Βασιλακάκης τον κυνηγά και τον ρίχνει κάτω με λαβή ράγκμπι, παίρνοντας τα συγχαρητήρια από τους παίκτες του και την κίτρινη από τον διαιτητή Θάνο.
42' Ισορροπημένο το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, με τον Ξάνθη να προσπαθεί, πάντως, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την ισοφάριση.
44' Φάουλ του Έτο στον Μαρσελίνιο και κίτρινη στον Βραζιλιάνο.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

22:30 ΤΟ 2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

46' Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. 
49' Εκτέλεση φάουλ του Λίνο από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ΄ όλους και κατέληξε στην αγκαλιά του Βιβιανί.
51' Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους με την Ξάνθη να πατά ελαφρώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. 
54' Οι πολλές απουσίες βασικών παικτών (Γκαρσία, Ίβιτς, Λαζάρ, Κοντρέρας, Τσιρίλο...), ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν πατά πολύ καλά στο γήπεδο και δεν μπορεί να κυριαρχήσει απέναντι στην Ξάνθη...
55' Μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε στην πλάτη της άμυνας και δεξιά τον Έτο, αυτός έκοψε ωραία στο σημείο του πέναλτι στον αμαρκάριστο Γεωργιάδη, ο οποίος πλάσαρε με τη μία, πάνω στον Βιβιανί...
57' Πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη. Φεύγει ο Σουάνης και περνά στη θέση του ο 20χρονος Παναγιώτης Βλαχοδήμος, απόκτημα του καλοκαιριού από τους ερασιτέχνες της Στουτγάρδης.
59' Ο Αρίας ανέκοψε με φάουλ τον Μαρσελίνιο που έκανε επίθεση κατά μέτωπο. Κίτρινη στον Κολομβιανό, που δεν υπάρχει σήμερα.
61' Ο Πόι εκτέλεσε το φάουλ από τα 23-24 μέτρα, η μπάλα βρήκε πάνω στο τείχος.
63' Συρτό σουτ του Φωτάκη από τα 20 μέτρα, μπλόκαρε ο Βιβιανί.
64' Τσουκαλάς, Σνάουτσνερ και Ρομπέρ προθερμαίνονται για τον ΠΑΟΚ.
65' Πολύ ωραίο σουτ του Σαλπιγγίδη από τα 30 μέτρα, λίγο πάνω από την συμβολή των δοκαριών του Βιβιανί. 
67' Μαγική κάθετη πάσα του Βιεϊρίνια στον Αθανασιάδη, ο οποίος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, σούταρε από πίεση, ο Βιβιανί σε κόρνερ.
68' Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μαρκόφσκι στη θέση του Βασιλακάκη. Επιθετικός στη θέση μέσου.
69' Με Μαρκόφσκι και Καζάκη στην επίθεση πλέον η Ξάνθη, Βλαχοδήμο και Μαρσελίνο στο άκρα, και τους Πόι και Ντάνι στο κέντρο. Παίρνει πολλά ρίσκα ο Ουζουνίδης.
71' Διαγώνιο σουτ του Μαρσελίνιο από την γωνία της περιοχής, στην αντεπίθεση, μπλόκαρε ο Κρέσιτς. 
72' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Κόρνερ από τον Βιεϊρίνια, καρφωτή κεφαλιά του Αθανασιάδη, προβολή του Μπαλάφα από το ύψος της μικρής περιοχής, λίγα εκατοστά άουτ...
74' Λάθος του Μπαλάφα και φάουλ στον Μαρκόφσκι, στην δεξιά γωνία της περιοχής του ΠΑΟΚ. Κίτρινη για τον κατά συνθήκη στόπερ του ΠΑΟΚ.
75' Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Φωτάκης έφυγε στον κενό χώρο, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, σούταρε συρτά διαγώνιο, η μπάλα έφυγε μισό μέτρο άουτ. 
76' Εκπληκτική ευκαιρία για την Ξάνθη. Σέντρα του Μαρσελίνιο από τα αριστερά, ο Μαρκόφσκι στην μικρή περιοχή, έχασε το βήμα του και δεν βρήκε τη μπάλα.
77' Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει πολύ χώρο στην Ξάνθη και παίζει με τη φωτιά. Πολλά λάθη, όταν έχει την κατοχή της μπάλας, ο Μπόλονι χτυπιέται στον πάγκο.
79' Υβριστικά συνθήματα από την κερκίδα για τον Πιλάβιο, ο Θάνος διακόπτει το παιχνίδι και καλεί τους βοηθούς του στο κέντρο του γηπέδου. Καραγκιοζηλίκι...
80' Τα συνθήματα γίνονται ολοένα και πιο δυνατά. Οι διαιτητές είναι πολύ ανόητοι ώρες - ώρες...
82' Δυόμισι λεπτά κράτησε η διακοπή, ο Θάνος πούλησε τις υπηρεσίες του στον πρόεδρο της ΕΠΟ, το παιχνίδι ξαναρχίζει... 
83' Γκολάρα από τον Βιεϊρίνια, που έπαιξε το ένα - δύο με τον Αθανασιάδη κι από το ημικύκλιο εκτέλεσε τον Βιβιανί, αλλά οφσάιντ με υπόδειξη του βοηθού Δημητριάδη από την Καστοριά. Το οφσάιντ δόθηκε στον Αθανασιάδη, τον οποίο κάλυπτε τουλάχιστο για ενάμιση μέτρο αμυντικός της Ξάνθης.
83' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ρομπέρ στη θέση του Γεωργιάδη.
84' Κίτρινη στον Βιεϊρίνια γιατί καθυστέρησε τη συνέχιση του παιχνιδιού. 
85' Στη θέση του Πόι περνά ο Μάνταλος.  
86' Ο Τσουκαλάς περνά στη θέση του Αρίας.
89' Ο Μαρσελίνιο μπαίνει στην περιοχή, ο Μπαλάφας του παίρνει τη μπάλα κι ο Βραζιλιάνος βουτά για πέναλτι. Χωρίς επιτυχία.

ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
  
92' Πλάγιο του Λίνο, ο Ρομπέρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκοψε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης, έδιωξαν οι αμυντικοί.
94' Κόρνερ για την Ξάνθη από τα αριστερά, ο ΠΑΟΚ σώθηκε από θαύμα. Με εξουδετερωμένο τον Κρέσιτς, ο Μαρσελίνιο πλάσαρε έξω από την γραμμή, ο Φωτάκης με το κεφάλι έδιωξε πάνω στη γραμμή! 
95' Επικίνδυνο γυριστό συρτό σουτ του Μαρκόφσκι από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε ο Κρέσιτς.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD