Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΑΛΠΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

  Εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα ζήτησε από το λαό του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη που έδωσε στο Sport24.gr....Μίλησε για το ιδιαίτερο παιχνίδι κόντρα στη Σαμροκ που πέτυχε το διπλό ρεκόρ και για την επιθετική ποικιλία από φάση που είχε ο Δικέφαλος με την παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης και με τη βοήθεια του Βιειρίνια και του Γεωργιάδη...!!!


Το σημαντικότερο όμως είναι το αίτημα που έκανε ο Σάλπι στον κόσμο του ΠΑΟΚ.. "Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Γενικά, είμαστε ένα αξιόλογο σύνολο που χρειάζεται εμπιστοσύνη και υπομονή" είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης...
 Η συνέντευξη του Σάλπι στο Sport24.gr:


Δημήτρη, άνετη νίκη στην Ιρλανδία, με δύο δικά σου γκολ. φαντάζομαι ο ιδανικός συνδυασμός για σένα
"Σίγουρα. Δεν θα μπορούσε να μην είναι ιδανικός...". 

 
Πολλοί απέδωσαν την πολύ ελκυστική επιθετικά εικόνα του ΠΑΟΚ, στην άψογη συνεργασία σου με τον Βιεϊρίνια, τον Γεωργιάδη και τον Φωτάκη, καθώς επίσης και στο γεγονός πώς ο Μπόλονι επέλεξε να σε βάλει στη θέση του φορ. Ποια είναι η άποψή σου; 
"Ο προπονητής προσπαθεί πάντα να προσαρμόσει την ομάδα στις συνθήκες τους παιχνιδιού και στους παίκτες που έχει διαθέσιμους. Δεν νομίζω ότι το ματς θα είχε διαφορετική εξέλιξη ακόμη κι αν έλειπα εγώ. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Γενικά, είμαστε ένα αξιόλογο σύνολο που χρειάζεται εμπιστοσύνη και υπομονή. Κάποιες στιγμές δεν το νιώθουμε αυτό, αλλά δεν τα παρατάμε".

 
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα στον όμιλο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο τελικός για τον ΠΑΟΚ θα είναι το ματς με την Ρουμπίν στην Τούμπα. Η δική σου γνώμη ποια είναι;
"Μαθηματικά χρειαζόμαστε μία νίκη, όμως δεν θέλουμε να πιεστούμε σκεπτόμενοι έτσι όπως το περιέγραψες. Εμείς θέλουμε να χαρούμε όλα τα παιχνίδια. Όπως το κάναμε μέχρι τώρα, έτσι θα κάνουμε και στα επόμενα δύο με Τότεναμ και Ρουμπίν και ελπίζουμε όλα να πάνε κατ' ευχήν". 

 
Αλήθεια, ποιο μπορεί να είναι το προσωπικό κίνητρο για σένα στο ποδόσφαιρο, από τη στιγμή που έσπασες ένα διπλό ρεκόρ με τα γκολ που σημείωσες;
"Ποτέ δεν είχα προσωπικό κίνητρο για να πετύχω κάποιο ρεκόρ. Ανέκαθεν έλεγα ότι προέχουν η ομάδα και οι νίκες. Βέβαια, όσα έρχονται κατά καιρούς σίγουρα με χαροποιπούν σαν Δημήτρη, όμως προσωπικά δεν μένω σ' αυτά". 

 
Από τα 27 ευρωπαϊκά γκολ που σημείωσες ποιο θα ξεχώριζες;
"Αυτό που είχα σημειώσει στο Ζάγκρεμπ (σ.σ. στο τελευταίο ματς των ομίλων του Europa League πέρσι με την Ντιναμό) ήταν πολύ σημαντικό γιατί μας έδωσε την πρόκριση στη φάση των "32" και παράλληλα όμορφο"

 
Από χθες έχει φουντώσει η συζήτηση για τη διαφορά απόδοσης του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη σε σχέση με τα παιχνίδια του ελληνικού Πρωταθλήματος. Θα 'θελες να κάνεις ένα σχόλιο πάνω σ' αυτό;
"Είναι ελληνικό φαινόμενο. Παίζω συνεχόμενα δέκα χρόνια στην Ευρώπη και κατά καιρούς ακούω αυτό το σχόλιο για διάφορες ελληνικές ομάδες. Άλλες φορές, μάλιστα, ακούγεται ότι οι ποδοσφαιριστές επιλέγουν παιχνίδια, Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μιλάμε για δύο διαφορετικές διοργανώσεις, στις οποίες υπεισέρχεται και ο παράγοντας κούραση. Η διαφορά των ευρωπαϊκών ματς σε σχέση με την Ελλάδα είναι ότι στην Ευρώπη όλοι προσπαθούν να παίζουν ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα, πολλές ομάδες αγωνίζονται με αμυντικούς προσανατολισμούς και αυτό δυσκολεύει το παιχνίδι. Όταν το παιχνίδι είναι ανοιχτό, τότε πιο εύκολα μπορείς να φθάσεις στη νίκη". 

 
Και μία ερώτηση για το πρωτάθλημα. Αρχίζει από την Τρίπολη η αντεπίθεσή του ΠΑΟΚ
"Σίγουρα μέχρι σήμερα είχαμε άτυχα αποτελέσματα. Τα ντέρμπι πέρασαν και μπροστά μας υπάρχουν παιχνίδια στα οποία ευλπιστούμε να πετύχουμε μία καλύτερη συγκομιδή". 



Μπορούμε να μιλήσουμε για το "7 στα 7" μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου;
"Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε έτσι γιατί μπορεί να φορτωθούμε με επιπλέον άγχος. Σημασία έχει σε κάθε ματς να παίζουμε για τη νίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD