Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΤΣΑΙ

Ο ΠΑΟΚ αν και έδειξε αδυναμίες στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που ήταν απολύτως λογικό λόγω των πολλών απουσιών, έμεινε πίσω στο σκορ με το απολύτως παράνομο καταλογισμό πέναλτι που δόθηκε κατά του στο ΄44,εφόσον ο Λούκας το μετέτρεψε σε γκολ. Το γκολ του Σωτήρη Μπαλάφα στο 55' ήταν αυτό που "κλείδωσε" την πρόκριση αφού μετά το φάουλ του Lino, ο Μπαλάφας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή έκανε το 1-1 παγώνοντας το Ukrayina Stadium.



Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1 με τους Κρέσιτς, Λίνο Μπαλάφα Μαλεζά και Ετό στην άμυνα, μπροστά τους οι Αρίας και Λαζάρ, δεξιά ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Βιειρίνια, επιτελικός ο Φωτάκης και σέντερ φορ ο Αθανασιάδης. Ο Δικέφαλος μπήκε νωθρά στο πρώτο ημίχρονο δίνοντας στους Ουκρανούς  χώρο να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να δημιουργούν κινδύνους στην εστία του Κρέσιτς. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ανέβαζε ρυθμό και κατάφερε σε ένα βαθμό να ελέγξει το χώρο του κέντρου. Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο ΄22 αφού μετά από υπέροχη ασίστ του Αθανασιάδη, ο Γεωργιάδης θα ολιγωρήσει και θα χάσει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Οπως όλα έδειχναν οι ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 0-0, 2 απανωτά λάθη τον έφεραν πίσω στο σκορ αφού αρχικά ο Μπαλάφας κάνει αχρείαστο φάουλ στη μεσαία γραμμή, βάζοντας τους στην περιοχή του Κρέσιτς, και στην συνέχεια της φάσης ο Ετό κυνηγώντας τον Μπατίστα, ο τελευταίος κάνοντας βουτιά για όσκαρ κερδίζει πέναλτι που το μετατρέπει σε γκολ ο Λούκας. Ετσι ο ΠΑΟΚ μπήκε στα αποδυτήρια με το 1-0 εις βάρος του και τους Ουκρανούς με ανεβασμένη ψυχολογία.

Οι γηπεδούχοι  μπήκαν στην επανάληψη με ανεβασμένη ψυχολογία και με τον αέρα του 1-0, όμως στο ΄55 μετά από την εκτέλεση φάουλ του Λίνο, ο Σωτήρης Μπαλάφας θα κινηθεί έξυπνα στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή προβολή θα στείλει τους Ουκρανούς για τσάι. Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ το παιχνίδι έκανε  στροφή 180 μοίρες και η ψυχολογία των Ουκρανών έπεσε κατακόρυφα. Μετά από το ΄60 ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, ώσπου ήρθε το τελειωτικό χτύπημα για την Καρπάτι με την αποβολή του Φεντετσκι στο ΄69. Ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ αν ο ''καθυστερημένος'' επόπτης όπως όλοι καταλάβαμε δεν είχε καταλογίσει οφσάιτ το γκολ του Γεωργιάδη, ο οποίος είχε ξεκινήσει 3 μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό πριν σκοράρει(εξαιρετική πάσα του Αθανασιάδη στον Γεωργιάδη). Η Καρπάτι  δεν μπορούσε να πιέσει και ο ΠΑΟΚ έβγαινε συχνά πυκνά στην κόντρα με τους ταχύτατους Βιειρίνια και Γεωργιάδη αλλά και πάλι ο ''καθυστερημένος'' επόπτης σταματούσε τις επιθέσεις του Δικεφάλου καταλογίζοντας ανύπαρκτα οφσάιτ.

Μέχρι το τέλος δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο και έτσι ο Δικέφαλός πανηγύρισε την πρόκτιση στους ομίλους του Europa League. Οι παίχτες του ΠΑΟΚ αποθέωσαν τον Μπαλάφα καθώς και οι ίδιοι ήξεραν πόσος πολύς ντόρος υπήρξε σχετικά με το αν θα τα καταφέρει σε αυτό το παιχνίδι. Αυτός όχι μόνο τους διέψευσε αλλά σκόραρε κιόλας το μοναδικό γκολ της ομάδας. 

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

1 σχόλιο:

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD