Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Λίγη τύχη να 'χε...

Ήταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα(σκληρές μονομαχίες, νεύρα, φάσεις, δοκάρια) εκτός απ' το πιο ουσιαστικό, το γκολ. Σαφώς ανώτερη η ομάδα μας κόντρα στους κιτρινόμαυρους της γειτονιάς επέβαλε τον ρυθμό της όμως της έλειπε κάτι, η τύχη.

Είναι ανασταλτικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο η τύχη. Άπαξ και την έχεις και μια φάση μόνο να κάνεις θα σκοράρεις. Αν δεν την έχεις όμως τότε σφίγγουν τα λουριά. Αυτό το καταλάβαμε σήμερα στην Τούμπα, με τον Δικέφαλο να μην μπορεί να ξεκλειδώσει την άμυνα του άρεως.

Στο σημερινό παιχνίδι, ο Μπόλονι είχε να διαχειριστή δυο σοβαρές απουσίες. Αυτές των Ίβιτς και Φωτάκη. Το κακό ήταν πως και οι δύο παίζουν στην ίδια θέση και ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει άλλον παίκτη ο οποίος μπορεί να φτιάξει παιχνίδι(μπορεί υπό προϋποθέσεις να παίξει ο Λαζάρ όμως δεν υπάρχει άλλος στα χαφ). Γι' αυτό ο Ρουμάνος ξεκίνησε με τον Απόστολο Γιάννου σε ρόλο αντί-Φωτάκη. Ένα πείραμα που κακά τα ψέματα δεν έπιασε. Κατά τ' άλλα επέστρεψε στην βασική 11άδα ο Λίνο αντί του Σταφυλίδη.

Από το ξεκίνημα η ομάδα μας έθεσε τον ρυθμό με τον Κλάους να αστοχεί από καλεί θέση νωρίς στο παιχνίδι. Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την κατάσταση, έχασαν και μια ευκαιρία με τον Καστίγιο(να χαρώ εγώ κόμμωση το παλικάρι...) αλλά στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου. Λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο χάθηκε άλλη μια ευκαιρία με τον Κλάους να μην πλασάρει σωστά τον Βελίδη. Κάπως έτσι λοιπόν έκλεισε το πρώτο μέρος.

Με την επανάληψη σημειώθηκε η πρώτη απ' τις δύο κλασσικές ευκαιρίες της ομάδας. Έπειτα από πολύ ωραία κίνηση από δεξιά, ο Γεωργιάδης στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και παράλληλα μας γεμίζει με άγχος για την συνέχεια του παιχνιδιού. Η συνέχεια άνηκε εξ' ολοκλήρου στην ομάδα μας που έκλεισε στα καρέ του τον αντίπαλο όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει καταστάσεις. Και φτάνουμε στο 79ο λεπτό όπου σημειώθηκε η φάση του αγώνα. Καταπληκτική μπαλιά απ' τον Πάμπλο Γκαρσία ο οποίος βγάζει τετ α τετ τον Κλάους, το πλασέ του οποίου κυλάει αργά και βασανιστικά στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Βελίδη. Απ' το σημείο εκείνο και μετά ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια φάση, πλην του σουτ που έκανε ο Νιμανί και έδιωξε με υπερένταση ο πορτιέρο του άρεως.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα μας κάλλιστα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ένα τουλάχιστον από τα δύο δοκάρια έμπαινε στα δίχτυα. Άλλωστε φάνηκε πως όποια ομάδα σκόραρε πρώτη θα έπαιρνε και τη νίκη. Στα του αγώνα, πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Σαλπιγγίδης ο οποίος δημιούργησε αρκετά ρήγματα από την δεξιά πλευρά που όμως δεν μετουσιώθηκαν σε κάποιο τέρμα.

Πλέον, η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στη μεγάλη ρεβάνς της Πέμπτης. Με καθαρό μυαλό θα έρθει η μεγάλη πρόκριση. Το παιχνίδι με τον άρη απ' το τελευταίο σφύριγμα της λήξης ανήκει στο παρελθόν.

Υ.Γ. Έδειξε καλά στοιχεία ο Νιμανί ΟΜΩΣ δεν μπορεί να παίξει ως εξτρέμ. Είναι καθαρόαιμο σέντερ φορ το παλικάρι.

Υ.Γ.1 Το πείραμα με Γιάννου ως δεκάρι δεν έπιασε σήμερα κόντρα στην Ουντινέζε ποιος θα παίξει δεκάρι;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD