Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΠΑΟΚ των Ελλήνων κόντρα στον Ολυμπιακό των εκατομμυρίων

Το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό. Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, στο καυτό ντέρμπι της Τούμπας να παρατάξει ομάδα με οκτώ Έλληνες! Είναι είδηση, που σηματοδοτεί, έστω κι από ανάγκη, την κατεύθυνση της επόμενης μέρας. Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες, ζουν το μεθύσι της τελευταίας τους μεταγραφικής επιτυχίας. Πρόκειται για δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πρακτικές. Ο ΠΑΟΚ των Ελλήνων που οι περισσότεροι έρχονται από τις ακαδημίες του κόντρα στον Ολυμπιακό των εκατομμυρίων και των μεταγραφών. Κι όμως η μάχη δεν είναι άνιση...




Άνιση γίνεται στα φυτώρια, στο σκάουτινγκ, στις ακαδημίες, στα παιδικά τμήματα. Εκεί οι Πειραιώτες ρίχνουν ζεστά εκατομμύρια έχοντας απλώσει δίχτυα σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι κρυφό μυστικό, ότι ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή, λειτουργούν παιδικά τμήματα του Ολυμπιακού με ένα και μόνο σκοπό: να ανακαλύψουν ταλέντα και να τα κατεβάσουν στο λιμάνι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χωριό από το οποίο προέρχεται ο Σταφυλίδης. Στον Ακροπόταμο, μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον μέχρι χθες υπήρχε οργανωμένη ακαδημία του Ολυμπιακού! Στο γήπεδο του χωριού, κυμάτιζαν οι ερυθρόλευκες σημαίες και στους πιτσιρικάδες που έσπευδαν κι από τα γύρω χωριά, μοιραζόταν κόκκινες φανέλες, τσάντες παπούτσια, μαζί με την υπόσχεση ότι οι καλύτεροι θα προωθηθούν στον Πειραιά.
Δεν γνωρίζω πώς… γλίτωσε ο Σταφυλίδης από την μόδα και κατέληξε στον ΠΑΟΚ. Ο κίνδυνος όμως να χαθεί άλλο ένα μεγάλο ταλέντο ήταν ορατός. Όπως είναι υπαρκτός σε κάθε τόπο της Βόρειας Ελλάδας. Λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές, αντί να παίξουν μπάλα στον τόπο τους και στις μεγάλες ομάδες της περιοχής, να κατηφορίζουν στον Πειραιά ή στην Αθήνα, σε μια πραγματική αφαίμαξη ταλέντων.
Τι μπορεί να αντιτείνει σήμερα ο ΠΑΟΚ απέναντι στα εκατομμύρια και την ποδοσφαιρική προπαγάνδα του Ολυμπιακού; Τίποτα περισσότερο από το φιλότιμο, το μεράκι κάποιων ανθρώπων, αλλά και την αγάπη για την ομάδα. Το αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσήμβριας δίνει μια ώθηση στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής, λύνει τα χέρια των υπευθύνων, προσφέρει λύσεις, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν μπροστά…
Είναι νωπές οι εντυπώσεις από τις περικοπές που είχε ανακοινώσει πέρσι ο Ζαγοράκης στις ακαδημίες. Προπονητές είχαν απολυθεί, σε άλλους είχαν γίνει μειώσεις μισθών κι όλα αυτά στα πλαίσια ενός οικονομικού συμμαζέματος που δεν είχε απτά αποτελέσματα. Εκ των πραγμάτων σήμερα η ΠΑΕ είναι ανάγκη να αλλάξει πολιτική και να στρέψει το ενδιαφέρον της στις υποδομές. Εκεί που ζουν και αναπνέουν πιτσιρικάδες με απίστευτο ταλέντο. Το μόνο που περιμένουν είναι λίγη προσοχή και τις αναγκαίες ευκαιρίες να δείξουν ότι μπορούν να στελεχώσουν τον ΠΑΟΚ της επόμενης μέρας.
Η επιλογή πρέπει να είναι συνειδητή και να περάσει στον κόσμο. Ο απλός φίλαθλος του ΠΑΟΚ θα αγκαλιάσει την προσπάθεια και θα την στηρίξει. Είναι κάτι που κάνει πάντα προσφέροντας ζεστό χειροκρότημα σε κάθε «μικρό» που κάνει τα πρώτα του βήματα στην Τούμπα. Ο Αθανασιάδης και ο  Σταφυλίδης αποτελούν τα καλύτερα παραδείγματα.

Από betboss.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD