Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ο προπονητής της Κ20 του ΠΑΟΚ, Νίκος Κολομπούρδας, μίλησε σε ραδιόφωνο της πόλης και αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, όπως και πιο συγκεκριμένα σε κάποια ονόματα…
Σχετικά με την δουλειά που γίνεται στις υποδομές του ΠΑΟΚ:
“Όποιος αφήνει κάτι στην τύχη δεν κάνει σωστά την δουλειά του αλλά στο ποδόσφαιρο το βασικότερο συστατικό είναι το ταλέντο των παικτών. Αυτό είναι το σημαντικότερο και μετά η δουλειά από τους προπονητές. Είναι επίσης θέμα εκπαίδευσης πάνω στο ποδόσφαιρο, εγκαταστάσεων και οργάνωσης, στο εξωτερικό είναι χρόνια μπροστά σε αυτούς τους τομείς αλλά τα τελευταία 5 χρόνια γίνεται και εδώ πολύ καλή δουλειά. Στην Γερμανία πριν από 12 χρόνια άλλαξαν τον τρόπο εκπαίδευσης και δουλειά στις υποδομές και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται.

Στον ΠΑΟΚ είναι πετυχημένη η δουλειά αλλά θα ήταν πολύ πετυχημένη αν έπαιζαν στην πρώτη ομάδα 4-5 παίκτες από τα τμήματα υποδομής. Αυτό θέλουμε να κάνουμε να βγάλουμε παιδιά που θα μεγαλώσουν με την ομάδα και ο κόσμος θα μπορέσει να ταυτιστεί μαζί τους. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ντόρτμουντ, που νομιζω το πέτυχε στον απόλυτο βαθό, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος”
Για τον Σταφυλίδη, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις:
“Δεν ήταν έκπληξη για μένα η άνοδος και η παρουσία του στους αγώνες της ομάδας. Για αυτό άλλωστε δουλεύουμε όλοι εμείς στις υποδομές, για να ετοιμάζουμε τους παίκτες να μπουν στην πρώτη ομάδα, να μάθουν να παίζουν αντρικό ποδόσφαιρο γιατί διαφορετικά είναι τα πράγματα στους μικρούς. Εκεί γίνονται πολλά λάθη, κύρια σε επίπεδο τακτικής και δεν θέλουμε οι παίκτες της ομάδας να κάνουν τέτοια παιδικά λάθη. Δεν είναι όμως μόνο ο Σταφυλίδης, έρχονται και άλλοι παίκτες από πίσω”
Για τον ρόλο του Μπόλονι :
“Ο κ. Μπόλονι έδειξε εμπιστοσύνη στον Σταφυλίδη και σε άλλα παιδιά αλλά και το σωματείο γενικοτερα, πάντα τους στηρίζει και τους δείχνει εμπιστοσύνη. Ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός γιατί έχει στην διοίκηση ανθρώπους που έχουν παίξει ποδόσφαιρο και το ξέρουν καλά”
Για την σημασία των φιλικών:
“Τα φιλικά είναι πολύ σημαντικά για αυτά τα παιδιά καθώς εκεί έχει την ευκαιρία να τους δει και ο πρώτος προπονητής και να αποφασίσει για αυτούς. Πρέπει όλα τα παιδιά λοιπόν να είναι πάντα σε ετοιμότητα, είναι δύσκολο γιατί έχουμε συνέχεια παιχνίδια Τετάρτη – Σάββατο αλλά πρέπει να αντέξουν σε αυτό τον ρυθμό. Δεν πρέπει να κουράζονται τα παιδιά, θέλουμε να συνηθίσουν σε αυτό τον ρυθμό για να μπορέσουν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο. Θέλουμε να φτιάξουμε παιδιά για την πρώτη ομάδα που θα αντέχουν σωματικά και ψυχολογικά”
Για το πως γίνεται να “καεί” κάποιος ποδοσφαιριστής:
“Υπάρχουν 2 τρόποι για να “καεί” ένας παίκτης, φυχολογικά και σωματικά. Σωματικά είναι πιο εύκολο να συμβεί αλλά και να το αντιμετωπίσεις, όταν καταλαβαίνεις ότι ένας παίκτης δεν αντέχει, φτάνει στα όρια του πρέπει να επέμβεις και να του δώσεις ανάσες. Φυχολογικά είναι πολύ οι παράγοντες που επηρεάζουν, πρέπει οι παίκτες να στηρίζονται όταν κάνουν κάποιο λάθος αλλά και να συνηθίσουν στο ανταγωνισμό καθώς μπορεί να χρειαστεί να κάτσουν για ένα διάστημα στον πάγκο. Είναι μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι, που έχει ανθρώπους στην διοίκηση οι οποίοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο και ξέρουν πως να φερθούν και τι να πουν στα παιδιά αυτά”
Για τον Παναγιωτούδη :
“Όπως και ο Σταφυλίδης έχει ακόμη δρόμο μπροστά του, είναι ένας παίκτης με πολλές ικανότητες. Τελευταία πάντως, καθώς αγωνίζεται συνέχεια, δείχνει κάπως κουρασμένος και πρέπει να τον προσέξουμε, να τον προφυλάξουμε. Είναι παίκτης με πολύ μέλλον μπροστά του καθώς έχει γεννηθεί το 1994″
Ενώ στο τέλος συμπλήρωσε:
“Πρέπει να πιστέψουμε όλοι σε αυτά τα παιδιά και να συνεχιστεί η δουλειά στις υποδομές, Θέλουμε να βγάλουμε μια πολύ καλή φουρνιά παικτών για τον ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια”

από paokcity.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD