Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ο ΜΠΟΛΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

O Παύλος Δερμιτζακης σε συνέντευξη του στα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» μίλησε για το αποψινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης



Αρχικά είπε:

«Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει στις τάξεις του, παίκτες που γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Έχει μια ομοιογένεια η ομάδα και αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει, στους θεσμούς που συμμετέχει. Βασίζεται δηλαδή σε ένα κορμό παικτών που έχουν την εμπειρία για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες. Παράλληλα υπάρχει μια σταθερότητα στο τρίπτυχο  φίλαθλοι – παίκτες – διοίκηση.
Και αυτή η σταθερότητα βοηθά την πορεία της ομάδας. Αυτό είναι που ξεχωρίζω και δεν είναι μόνο δικό μου συμπέρασμα, νομίζω ότι το βλέπουν όλοι όσοι παρακολουθούν τον ΠΑΟΚ. Σε άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν διοικητικά προβλήματα, αυτό δεν συμβαίνει. Συν τοις άλλοις μεγάλο ρόλο παίζει και ο προπονητής. Ο Μπόλονι είναι έμπειρος, σοβαρός και έχει περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα».

Τι πρέπει να προσέξει περισσότερο ο ΠΑΟΚ απέναντι τον Ολυμπιακό; 
«Καταρχάς είναι ένα ματς πάρα πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος στον πάγκο του και πλούσιο ρόστερ και ο ΠΑΟΚ τη σταθερότητα που αναλύσαμε και λίγο νωρίτερα. Πιστεύω ότι θα αγωνιστούν οι δύο καλύτερες ομάδες στη Ελλάδα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πως μπορεί να αγωνιστεί επιθετικά και να απειλήσει την οποιαδήποτε άμυνα. Από την άλλη δεν παρουσιάζει στο παιχνίδι του, σκοπιμότητες. Το σημαντικό είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες νικητές στη σύνθεσή του. Πάντως, όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει, δε θα με εκπλήξει, γιατί όλα είναι πιθανά να συμβούν. Προσωπικά θα απολαύσω αυτό το παιχνίδι, γιατί αποτελεί τον ορισμό του ντέρμπι. Και είναι αλήθεια πως πρέπει να βλέπουμε καλά παιχνίδια στην Ελλάδα, να διαφημιστεί το ποδόσφαιρο, να μην κυριαρχεί η σκοπιμότητα και το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι να κρίνεται από την απόδοση των παικτών των δύο ομάδων και όχι από άλλους παράγοντες”.

Πώς πιστεύει ο Παύλος Δερμιτζάκης ότι θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες;
“Επιθετικά θα αγωνιστούν και οι δύο ομάδες. Είναι πάρα πολύ δυνατές και κατά τη άποψή μου το παιχνίδι θα πάει σε αλλαγή συμπεριφοράς, δηλαδή σε επιθετικό τέμπο, παρά σε οργανωμένες επιθέσεις. Θα κυριαρχήσει η προσπάθεια για να “κλέψουν” την μπάλα στο χώρο του κέντρου και να βγουν γρήγορα οι αντεπιθέσεις. Πιστεύω όμως ότι και στα στημένα, θα δώσουν βαρύτητα οι δύο προπονητές. Και εκεί πρέπει να δοθεί πολύ μεγαλύτερη προσοχή από τον ΠΑΟΚ”.

Σε ερώτηση για το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν δείξει ότι δεν επηρεάζονται από δύσκολες έδρες, είπε:
«Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν φθάσει σε ένα επίπεδο που δεν καταλαβαίνουν εύκολα από έδρες. Αυτό βεβαίως είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των μεγάλων ομάδων και ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Κατά συνέπεια οι παίκτες του δεν πρόκειται να επηρεαστούν από οτιδήποτε γίνει και θα παραμείνουν προσηλωμένοι στο παιχνίδι τους. Πραγματικά εύχομαι να δούμε ένα καλό παιχνίδι στο οποίο θα κυριαρχήσει η ποιότητα από τις προσπάθειες των παικτών και να αποτελέσει ένα πραγματικό παιχνίδι – διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Και το αναφέρω, διότι τους τελευταίους μήνες το ποδόσφαιρο έχει δυσφημιστεί έντονα από όλα όσα αρνητικά συμβαίνουν και είναι λογικό να μας επηρεάζουν, ακόμη και στην καθημερινότητά μας. Πάντως, θα επιμείνω πως το παιχνίδι θα κυλήσει σε επιθετικό “τέμπο”, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι προπονητές των δύο ομάδων. Δηλαδή τα πρόσωπα – κλειδιά που θα επιλέξουν για να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα».

Τέλος ο Δερμιτζάκης κλήθηκε να σχολιάσει και την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ:
“Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία του ΠΑΟΚ στους ομίλους, όχι όμως και από τη βαθμολογική συγκομιδή. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη με αντίπαλο την Τότεναμ, αλλά και η τύχη του γύρισε την πλάτη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι διαφορετικό για την ομάδα να έχει 2 βαθμούς και άλλο θα ήταν αν είχε τέσσερις και βρισκόταν στην κορυφή του ομίλου. Πάντως ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στο “κόλπο” της πρόκρισης και από τα αποτελέσματα που θα φέρει στους δύο επόμενους αγώνες, αναμένεται να κριθούν πολλά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD