Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΜΠΑ ΔΑΚΡΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

Το ντέρμπι της 21ης Φεβρουαρίου του 2010 με τον Παναθηναϊκό θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη των οπαδών του Π.Α.Ο.Κ., όχι γιατί νίκησε η ομάδα τους αλλά γιατί ο Ουρουγουανός ήρωάς τους, τους έδωσε άλλον έναν... συναισθηματικό λόγο για να τον λατρεύουν.

Αν ρωτήσει κάποιος δέκα Π.Α.Ο.Κ.τσήδες ποιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θυμούνται τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον οι... εννιά θα πουν αυτό της 21ης Φεβρουαρίου του 2010. Το γιατί έχει να κάνει με τον Πάμπλο Γκαρσία, το απίστευτο γκολ και το δάκρυ για το χαμό της μητέρας του και όχι γιατί ο Π.Α.Ο.Κ. μετά από πολλά χρόνια διεκδικούσε με ρεαλιστικές πιθανότητες, ύστερα από τη νίκη του, την κατάκτηση του τίτλου.
Είχε προηγηθεί μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για τον Π.Α.Ο.Κ. και φυσικά για τον Ουρουγουανό που είχε ενημερωθεί λίγο πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα πως είχε πεθάνει σε ηλικία 53 ετών η αγαπημένη του μητέρα. Απίστευτη η οδύνη του για τον χαμό του δικού του ανθρώπου με τον ίδιο να ταξιδεύει στην πατρίδα του να την κηδέψει και τον "Δικέφαλο" να αγωνίζεται και να νικά στα Γιάννινα με γκολ του Φωτάκη και παίκτες, προπονητής να αφιερώνουν τη νίκη στον συμπαίκτη τους.


"Δεν το χάνω"
Ο ίδιος επέλεξε λίγες μέρες μετά να δείξει μεγαλείο ψυχής. Πήγε και ήρθε από την Ουρουγουάη σ' ένα τετραήμερο ταξίδι που τον εξουθένωσε ψυχολογικά και σωματικά. Το πρώτο πράγμα, όμως, που είπε όταν επέστρεψε, ήταν πως "αυτό το ντέρμπι δεν το χάνω". Όπως και έγινε...
Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Πάμπλο Γκαρσία σ' ένα παιχνίδι που ο Π.Α.Ο.Κ. ήθελε μόνο τη νίκη για να αυξήσει τις πιθανότητές του για κατάκτηση του τίτλου. Και την κατέκτησε με τρόπο που θύμιζε ταινία. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Π.Α.Ο.Κ. κερδίζει φάουλ στη γωνία της 4 και η κάμερα όντας καρφωμένη στο βλέμμα του ηγέτη του "Δικεφάλου" τον βλέπει αποφασισμένο, να στήνει την μπάλα και με μια απίστευτη εκτέλεση να την στέλνει στη δεξιά γωνία του Τζόρβα.


Η Τούμπα τινάχτηκε στον αέρα πανηγυρίζοντας το γκολ αυτό όσο κανένα άλλο στα τελευταία χρόνια. Ο Ουρουγουανός ξέσπασε σε μια πινακίδα, οι συμπαίκτες του έπεσαν πάνω να πανηγυρίσουν μαζί του και αμέσως μετά ο... άνθρωπος Γκαρσία αποκαλύφθηκε. Όντας εμφανώς συγκινημένος, έβγαλε την κορδέλα του και δακρύζοντας κοίταξε τον ουρανό. "Είχα μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, γιατί έπρεπε να συμπαρασταθώ στον πατέρα μου. Το γκολ δεν το πέτυχα εγώ, αλλά η μητέρα μου από εκεί ψηλά που βρίσκεται. Θα την αγαπάω για πάντα" είπε μετά τη νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού.
Η σκηνή, μάλιστα, του δακρυσμένου Γκαρσία που κοιτά τον ουρανό έχει γίνει αφίσα στα περισσότερα παιδικά δωμάτια των νεαρών Π.Α.Ο.Κ.τσήδων που εδώ και 3.5 χρόνια έχουν έναν ήρωα που τους εκφράζει...
από Ο Π.Α.Ο.Κ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

3 σχόλια:

  1. bravo kai mono bravo afto deixnei oti aftos o kataplhkthkos an8rwpos agapaei ton PAOK kai oi fila8li tou paok me thn seira mas den prepei pote na ton 3exasoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PAOK 8RHSKEIA TROMOKRATIA,TIMH KAI DO3A STON PABLO TON GARCIA!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD