Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

Απίστευτες ιστορίες αποκαλύπτονται σχεδόν καθημερινά που δείχνουν τη δεινή θέση που βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ειδικά αυτή που ήρθε στα φως εσχάτως, σοκάρει.




Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” και έπειτα από επιστολή του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παιδιά σε πολλά σχολεία λιποθυμούν στη διάρκεια των μαθημάτων λόγω ασιτίας. Απίστευτη είδηση που ούτε να τη φανταστούμε δε θέλουμε, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινή. Κι όμως, δάσκαλοι αλλά και μαθητές την έχουν ζήσει, στις πρώτες κιόλας εβδομάδες της διδακτικής περιόδου. Αυτό το σκηνικό θυμίζει τη γερμανική Κατοχή στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αν μη τι άλλο θα έπρεπε να προβληματίσει τους κυβερνώντες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτή η είδηση που προκαλεί πόνο ψυχής. Είναι και το γεγονός πως πατέρας τριών μαθητών αυτοκτόνησε επειδή ήταν έξι μήνες άνεργος.
Οι δηλώσεις του δάσκαλου και πρόεδρου του Α' Συλλόγου Εκαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρη Μαργιόλη, είναι χαρακτηριστικές: “Πριν 10 μέρες συνέβη ένα τραγικό γεγονός που μας σόκαρε. Ένας πατέρας 3 μαθητών μας που ήταν άνεργος τους τελευταίους 6 μήνες αυτοκτόνησε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Μας καταγγέλθηκε πως την περασμένη άνοιξη σε σχολείο της Κυψέλης μαθητές λιποθύμησα την ώρα του μαθήματος και ο γιατρός που εξέτασε τα παιδιά διέγνωσε ασιτία. Βλέπουμε παιδιά να έρχονται στο σχολείο με τρύπια παπούτσια. Βλέπουμε παιδιά να μην έχουν αθλητικά παπούτσια για να κάνουν γυμναστική. Βλέπουμε στα κυλικεία να ψωνίζουν ελάχιστα παιδιά και  τα περισσότερα να μην έχουν ένα κουλούρι να φάνε. Στο κυλικείο του σχολείου μας ξανάρθε το τεφτέρι. Προτείνουμε να στηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αυτά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για τα παιδιά του Ιράκ, της Παλαιστίνης και της Γιουγκοσλαβίας να τα κάνουμε πλέον για παιδιά μας. Έχουμε χρέος όχι μόνο να τα μορφώσουμε αλλά και να τα προστατέψουμε από την εξαθλίωση”.

από betboss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD