Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-1


Ο κόσμος αποθέωσε Κοντρέρας και Βιεϊρίνια αλλά ο ΠΑΟΚ αναγκαστικά κοιτά μπροστά. Και ευτυχώς το έκανε σε πρώτη φάση με επιτυχία. Επικράτησε εύκολα 3-1 του Λεβαδειακού και συνέχισε την προσπάθεια να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση.
Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον στόχο του χωρίς να φορτσάρει. Ήταν, όμως, πολύ αποτελεσματικός και κατορθώνοντας να βρει γρήγορα το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα έκανε πολύ πιο εύκολο το έργο του. Εξαιρετικός ο Αθανασιάδης πέτυχε τα δύο γκολ και δημιούργησε το τρίτο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε τον έλεγχο του ρυθμού αλλά ήταν φανερό στις κινήσεις των παικτών το άγχος τους και μία ανισορροπία που λογικά προέκυψε με την απουσία των Κοντρέρας Βιεϊρίνια. Ο Γεωργιάδης δεν είναι αριστερό χαφ και αρκετές φορές μπερδεύτηκε ενώ "μαγκωμένος" ήταν και ο Κατσικάς που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο καθώς απείχει της επίσημης αγωνιστικής δράσης για 11 περίπου μήνες.
Γι’ αυτό και έκανε κάποια λάθη ενώ υπήρξε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας όπου παρότι ο Λεβαδειακός δεν έφτασε σε κλασικές ευκαιρίες, ήταν φανερό πως θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια. Ακόμα και έτσι ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες στην περιοχή του Κυριακίδη και πέτυχε το γκολ με τον Ίβιτς που του επέτρεψε να είναι πιο άνετος αλλά όχι και... καλύτερος καθώς μετά το τέρμα του Σέρβου, ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν γρήγορα πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη να πετυχαίνει το 2-0 στο 49’ μετά την πάσα του Σαλπιγγίδη. Η προσπάθεια πλέον του Δικεφάλου είχε διπλό στόχο. Να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα όπερ και τη νίκη χωρίς άγχος και κατεβάζοντας ρυθμούς να γλιτώσει από περιττή κούραση. Τα προβλήματα, όμως, του πρώτου ημιχρόνου παρέμεναν με την άμυνα να είναι ασταθής σε δύο τρεις περιπτώσεις και στην επίθεση να λείπει η καλή τελική πάσα, μέχρι την είσοδο του Λάζαρ που πρόσφερε γκολ στο πιάτο στον Αθανασιάδη που σημείωσε το 3-0. Ο Ναπολεόνι μείωσε τις καθυστερήσεις εκμεταλλευόμενος αδράνεια της άμυνας.
Για τον ΠΑΟΚ, όμως, το ζητούμενο επιτεύχθηκε. Πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκη και κοιτά μπροστά.

από olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD