Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Με το μυαλό στον Ατρόμητο

Η ψυχολογία ήταν ανεβασμένη μετά την άνετη νίκη-πρόκριση κόντρα στην μέτρια αεκ. Η ομάδα συνέχισε τις υψηλές πτήσεις και βάζει πλώρη για τον πρώτο μεγάλο προημιτελικό κόντρα στον ατρόμητο του φιλοΠΑΟΚτσή Γιώργου Δώνη.

Να πω την αλήθεια δεν το φοβόμουν το χθεσινό παιχνίδι. Ήξερα πως ο καλός και σοβαρός Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απ' τον ελλειπή αλλά μαχητικό Πανιώνιο του Μάντζιου. Σε αυτό ίσως βοήθησαν και οι απουσίες των φιλοξενουμένων όπου ήταν αρκετά σοβαρές, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Το γρήγορο γκολ του Κλάους βοήθησε και την κατάσταση, με τους παίκτες του Μπόλονι να παγώνουν τον ρυθμό και να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Το χθεσινό παιχνίδι πάντως δεν χρίζει και ιδιαίτερης ανάλυσης. Ο Δικέφαλος πήρε αυτό που ήθελε, βρίσκεται μέσα στους στόχους του και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Με νίκη την Τετάρτη, η ομάδα κλειδώνει την χρονιά και στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Θέλω να σταθώ λίγο στους παίχτες της ομάδας και στον τομέα μεταγραφές. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν χθες οι Γλύκος και Ρομπέρ, δείγμα τόσο της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις όσο και στην θέληση και το πάθος των παιχτών που υπάρχουν στο ρόστερ και θέλουν να διακριθούν. Σίγουρα θα μπορούσαν να παίζουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές απ' αυτούς στην ομάδα, όμως δείχνουν πως με το πάθος τους μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που θέτονται στην ομάδα. Εξίσου ευχάριστο είναι επίσης το γεγονός πως ο Δικέφαλος βασίζεται πλέον σε δικά του παιδιά. Όταν βλέπεις να ξεκινούν στην εντεκάδα 9 Έλληνες και να μπαίνουν ως αλλαγή άλλοι 2, μόνο ικανοποίηση δεν μπορείς να μη νιώθεις. Αυτά τα παιδιά θα γίνουν ο κορμός του Π.Α.Ο.Κ. σε λίγο καιρό.

Σχετικά με τα μεταγραφικά και ενώ απομένουν εννιά μέρες για να λήξει η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, αντικαταστάτη του Βιερίνια αλλά και του Κοντρέρας ακόμα δεν βρήκαμε. Ίσως και να μην αποκτηθούν αντικαταστάτες και να δοθεί χρόνος στα ελληνόπουλα της ομάδας να αναδειχθούν(γνωστή η αδυναμία του Λάσλο άλλωστε για τις ακαδημίες). Από την άλλη, ίσως πριν το τέλος των μεταγραφών η διοίκηση κάνει την έκπληξη και φέρει παίχτες στην θέση τους. Όσο αναφορά τον Φεντερίκ Νιμανί, απ' ότι ακούγεται ο Μπόλονι θα τον κρατήσει στην ομάδα. Αυτό σημαίνει μάλλον και το τέλος του Παπάζογλου απ' την ομάδα μας(είτε ως δανεικός είτε ως ελεύθερη μεταγραφή).

Η μπόρα πέρασε πλέον και η ομάδα έχοντας καλή ψυχολογία δείχνει πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα ακόμα και με το ρόστερ που έχει τώρα. Σε αυτό άλλωστε συμβάλλουν η θέληση των παιχτών, το πείσμα του Μπόλονι και η στήριξη του κόσμου!

Υ.Γ. Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό. Ονειρεύομαι γιατί Π.Α.Ο.Κ. ΕΙΣΑΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD