Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Εκπτώσεις στην αλήθεια, διαφάνεια με το σταγονόμετρο και ένας Π.Α.Ο.Κ. χωρίς τίτλο.


Ο Ζαγοράκης έχει το δικαίωμα να ταυτίζεται με τον Π.Α.Ο.Κ. και να υποστηρίζει ότι η απόρριψη των οπαδών ακύρωνε την προσπάθεια της ομάδας. Ακύρωνε και την προσπάθειά του να συσπειρώσει τις δυνάμεις του Π.Α.Ο.Κ. και αυτό δεν παρουσιάστηκε πρόσφατα… Καιρό τώρα έχει γίνει πολύ συζήτηση για τις ανακοινώσεις των συνδεσμιτών. Οι συνδεσμίτες δεν είναι όλος ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ., ωστόσο δεν παύει να είναι ένα σημαντικό κομμάτι σε μέγεθος που έχει τρόπο έκφρασης και αποτελεί ένα δείγμα ικανό για να βγάλει κανείς συμπεράσματα.

Προφανώς θα χρειαστούμε μια έρευνα σε βάθος για να φτάσουμε σε απόλυτα ασφαλή συμπεράσματα. Μέχρι να φτάσει εκείνη η στιγμή, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε σε μερικές από τις πιο έντονες στιγμές της θητείας του προέδρου Ζαγοράκη, κατ΄;α τις οποίες φρόντισε να διαρρεύσει ότι αποχωρεί και, λίγο έως πολύ, μετρούσε τις δυνάμεις του. Κι αυτό βέβαια ήταν ένα από τα σημαντικότερα λάθη μια ηγετικής φιγούρας που, όπως έλεγε, μάθαινε από τα λάθη του, μόνο που κανείς, εκτός από τον ίδιο τον Π.Α.Ο.Κ., δεν δεχόταν τις συνέπειες. Ο Π.Α.Ο.Κ. έμενε μακριά από τίτλους και διακρίσεις, ο Π.Α.Ο.Κ. έμενε εκτεθειμένος στα οικονομικά του, ο Π.Α.Ο.Κ. ξεκίνησε με εξυγίανση και μετά από τέσσερα χρόνια το βάφτισε «ανάπτυξη» για να αναγκαστεί να πουλήσει μήπως και ρεφάρει.
Βέβαια, για να επιστρέψω από εκεί που ξεκίνησα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι κανείς, ως προσωπικότητα, δεν μπορεί να σταθεί πιο πάνω από το σύλλογο, την ομάδα που στην προκειμένη ονομάζεται Π.Α.Ο.Κ. Για όσους επιμένουν ότι ο Ζαγοράκης ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος όλων, πράγμα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον και ενώ θα έχουμε αφήσει πίσω μας αρκετές ακόμη μέρες μετά την αποχώρησή του, ας σκεφτούν ότι ο καλύτερος δεν θα άφηνε την ομάδα του σε μια κρίσιμη στιγμή, αλλά θα φρόντιζε να τελειώσει το… έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Από τη συμμετοχή του Ζαγοράκη στην ιστορία του Π.Α.Ο.Κ. θα θυμάμαι ότι έκανε συχνά εκπτώσεις στην αλήθεια και δεν ήταν απόλυτα ειλικρινής. Ειδικά απέναντι σε όσους τον στήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο και κυρίως όσους τον υποστήριξαν οικονομικά με λίγα ή περισσότερα.
Όλοι θα έπρεπε να γνωρίζουν που πάει και το τελευταίο τους ευρώ και γιατί μετά από τέσσερα χρόνια παρουσιάστηκε η ίδια μεγάλη τρύπα με εκείνη που είχαν δημιουργήσει προηγούμενες διοικήσεις. Κακώς όλοι θεώρησαν –και έτσι είναι- ότι ο Ζαγοράκης είναι έντιμος και δεν θα τους κοροϊδέψει. Και δεν τους κορόιδεψε. Απλά, έκανε λάθη και ο Π.Α.Ο.Κ. έμεινε στον ίδιο παρονομαστή.
Με την εμφάνιση του Ζαγοράκη ο Π.Α.Ο.Κ. απέκτησε τη δυναμική μιας ομάδας που θα έπρεπε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να φτάσει σε έναν τίτλο. Αυτό περίμεναν όλοι κι αυτός ήταν τελικά ο σοβαρότερος λόγος που προκάλεσε ανεπανόρθωτες φθορές. Τα υπόλοιπα είναι απλές λεπτομέρειες που διογκώθηκαν όσο ο Π.Α.Ο.Κ. έμενε μακριά από τις πρώτες θέσεις και δεν άλλαζε τίποτα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. Κι όχι γιατί δεν τον άφηναν. Δεν είναι χαζός ο Π.Α.Ο.Κ.τσής. Γνωρίζει πολύ καλά πότε τον αφήνουν και πότε του φράζουν το δρόμο για έναν τίτλο. Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν είχε τελικά όση δύναμη χρειαζόταν για να αλλάξει μια μέρα της ιστορίας του και να γίνει, υπό την προεδρεία του Θόδωρου Ζαγοράκη, πρωταθλητής ή έστω κυπελλούχος.
Κάτι τελευταίο:
Το ερώτημα που δεν θα απαντηθεί ποτέ είναι «αν ο Π.Α.Ο.Κ. είχε προκριθεί, θα είχε παραιτηθεί ο Ζαγοράκης;» Μήπως θα συνέχιζε μέχρι το καλοκαίρι; Μήπως υπήρχε διαφορετικό πλάνο το οποίο ανατράπηκε από τον προχθεσινό αποκλεισμό;
Μας είπαν ότι ο Ζαγοράκης είχε φύγει από καιρό και τώρα του δόθηκε η αφορμή. Ίσως να είδε ως υποχρέωση ότι θα πρέπει να συμμαζέψει πρώτα τα οικονομικά και να πάρει η ομάδα το ΟΚ για τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Και καλά έκανε. Καλύτερα θα ήταν να είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς σε όλους, ότι αν δεν πουληθούν ποδοσφαιριστές, αν θα ξεφορτωθεί συμβόλαια το ταμείο, κινδυνεύει να αποκλειστεί άνευ αγώνων από την Ουντινέζε και να γίνει διεθνώς ξεφτίλα.
Και μόνο βέβαια που έφτασε σε αυτό το σημείο ο Π.Α.Ο.Κ., είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει. Ούτε και τους χούλιγκαν κατάφερε να ελέγξει, για να μην ξεχνιόμαστε και είναι πολύ σοβαρό.
Μην με ρωτάτε αν τελικά αυτός ο άνθρωπος έκανε κάτι καλό για τον Π.Α.Ο.Κ. Μπορεί να του τα χώνουμε, αλλά, το πρόσημο είναι θετικό. Γυρίστε τέσσερα χρόνια πίσω και δείτε που ήταν ο Π.Α.Ο.Κ. Τώρα είναι καλύτερα. Ή τουλάχιστο δίνει την εντύπωση ότι είναι καλύτερα. Ακόμη κι αυτό είναι κέρδος.
από paokpanoapola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD