Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

“Πιστεύω στη διοίκησή μου και στην εξυπνάδα των φιλάθλων μας…”


Η προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, πιο αληθινός από ποτέ… Μίλησε για όλους και για όλα χωρίς να αφήσει τίποτα και εξέφρασε την άποψή του για έναν προς έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας! Δήλωσε τη χαρά του για τη νίκη, αλλά και την υπόσχεσή του για δουλειά…

Συνήθως το να επανέρχεσαι μετά από μία διακοπή δεν είναι εύκολο και είμαι χαρούμενος, που σήμερα κερδίσαμε 3-1 χωρίς πολλά προβλήματα. Το να ξεκινάς με νίκη και να παίρνεις 3 βαθμούς είναι πάντα ένα καλό γεγονός. Το να σκοράρεις τρεις φορές είναι επίσης θετικό. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, με πολλές καλές περιπτώσεις και ευκαιρίες να σκοράρουμε, δυστυχώς μετά το εικοσάλεπτο σταματήσαμε την πίεσή μας. Νομίζω ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο, και η νίκη ήρθε φυσιολογικά.”

Για τη συνέχεια χωρίς Βιεϊρίνια και Κοντρέρας:
Έφυγαν 4 παίκτες, αλλά προτιμώ να μιλάω για τους τρεις παίκτες. Τον Βιτόλο δεν τον ήξερα, ήξερα τον Αρίας, τον Κοντρέρας και τον Βιέρα. Τρεις πραγματικά μεγάλοι επαγγελματίες. Νομίζω ότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι στη διοίκησή μας, κι εγώ είμαι λίγο στη διοίκηση, κανείς δεν είναι χαρούμενος, που έφυγαν τρεις από τους καλύτερους παίκτες μας. Την ίδια απάντηση έδωσα και στο συμβούλιο. Ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας κι ο Κωνσταντινίδης με φώναξαν και με ρώτησαν τι σκέφτομαι. Τους είπα, γιατί με ρωτάτε, αφού ξέρετε την απάντησή μου, αισθάνομαι το ίδιο με εσάς. Σίγουρα ο καθένας είναι λίγο στεναχωρημένος, αλλά κι ο καθένας καταλαβαίνει. Το συναίσθημά μου είναι το ίδιο με της διοίκηση. Σ΄ αυτή την περίοδο χάσαμε τρεις διεθνείς παίκτες, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση, αλλά κάποια προβλήματα δεν πρέπει να συνεχιστούν. Τεχνικά κανείς δεν θέλει τέτοια πράγματα, αλλά η ζωή του συλλόγου δεν είναι μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι μόνο η προπόνηση, έχουμε οικονομικά θέματα, προβλήματα, έχουμε ακαδημίες, έχουμε γηπεδικές υποδομές, όταν χάνουμε τρεις παίκτες, σημαίνει ότι το κάναμε γιατί κάποιες άλλες προτεραιότητες είναι μπροστά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους 3 αυτούς ποδοσφαιριστές, για ότι έκαναν για τον ΠΑΟΚ. Για πολύ καιρό δεν θα τους ξεχάσει κανείς. Αν η ζωή στον ΠΑΟΚ θα γίνει πιο δύσκολη; Η απάντηση είναι ναι. Αν η ερώτηση είναι αν είναι ένα πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ; Θα σας πω ναι. Ο πρώτος που πρέπει να πληρώσει συνήθως, είναι ο προπονητής. Πιστεύω στη διοίκησή μου, και στην εξυπνάδα των φιλάθλων μας. Θέλω να υποσχεθώ ότι η δουλειά μας θα είναι πιο δυνατή, πιο έντονη και θα δουλέψουμε με στόχο να κάνουμε μια διαφορετική εικόνα για τον ΠΑΟΚ, με τους νέους παίκτες, με τους μεγαλύτερους, θα κάνουμε τα πάντα. Ότι μπορώ να κάνω, υπόσχομαι πως θα το κάνω.  Να μη φανεί τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει τους καλύτερους παίκτες του. Ακόμη κι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί και πούλησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Κι εμείς δεν είμαστε Μάντσεστερ”.
Για το αν αλλάζουν οι στόχοι:
Θα πρέπει να επαναλαμβάνω συνέχεια, ότι ο στόχος μας είναι να δουλεύουμε καλά. Στόχος να δουλεύουμε καλά. Δεν ξέρει τι σημαίνει Τσάμπιονς Λιγκ κι ας θέλω να το κερδίσω, δεν ξέρω τι σημαίνει πρωτάθλημα, κι ας θέλω να το κερδίσω κι αυτό. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι δουλέψαμε καλά μέχρι τώρα. Πήραμε μια δύσκολη πρόκριση στους ομίλους γιατί η Καρπάτι δεν είναι κακή ομάδα, κάναμε καλή πορεία στον όμιλο και πήραμε μια μεγάλη πρόκριση κι όλοι έβγαλαν το καπέλο στον ΠΑΟΚ. Μαζέψαμε πόντους στο Γιουρόπα Λιγκ, είχαμε καλά αποτελέσματα. Κάναμε νορμάλ αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, οι δύο ισοπαλίες και οι 4 χαμένοι πόντοι στην έδρα μας, αυτό μόνο μετανιώνω. Παράλληλα το μπάτζετ μας έχει μειωθεί κι αυτός είναι ένας σημαντικός στόχος. Ξέρετε ότι για του χρόνου πρέπει να βάλεις εγγυήσεις στο τραπέζι για να παίξεις στην Ευρώπη. Εμείς δουλέψαμε και γι΄ αυτές τις εγγυήσεις. Είμαι εδώ να δώσω ότι μπορώ. Θέλω να δουλέψω για τον ΠΑΟΚ, για τη διοίκησή μου, για τους ποδοσφαιριστές”
Για το αν θα αποκτηθεί παίκτης στη θέση του Βιεϊρινια:
” Ξέρετε τι σημαίνει μεταγραφή. Χρήματα. Να πάρουμε κάποιον δανεικό; Δεν μου αρέσει να δουλεύω για άλλους. Καλώς ή κακώς δουλεύεις για άλλους. Θα πω στην διοίκηση ότι έχουμε κάποιους νεαρούς παίκτες, πρέπει να τους κάναμε επαγγελματίες για να μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε. Δουλεύουμε σκληρά με κάποια ονόματα για να κάνουμε κάποια προσθήκη, φυσιολογικά δύο μέρες πριν ένας παίκτης έπρεπε να είναι εδώ να τον δοκιμάσουμε. Για διάφορους λόγους δεν ήρθε. Ελπίζουμε ότι θα έρθει κι ελπίζουμε επίσης ότι μπορούμε να μιλήσουμε και με άλλους παίκτες. Έχουμε κάποιους παίκτες που δεν έχουν μέχρι τώρα πολλές πιθανότητες να βελτιωθούν. Δεν είναι καλύτερο γι΄ αυτούς να πάνε να παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο παιχνίδι; Γιατί το επίπεδο του ΠΑΟΚ σήμερα είναι λίγο μεγάλο γι΄ αυτούς, έτσι θα αδειάσει λίγος χώρος να φέρουμε κάποιους παίκτες. Μιλήσαμε για πολλούς παίκτες, αλλά δεν με ρώτησε κανείς για τον Σνάουτσνερ. Ο Μίρο είναι φανταστικός τύπος, αν είναι εδώ, θα δίνει τα πάντα. Αλλά τι μπορώ να κάνω σε έξι μήνες; Θέλω χώρο για κάποιους νέους να περάσουν από εξετάσεις. Για παράδειγμα ο Σταφυλίδης. Ξέρω ότι τον Μίρο αν τον βάλω την Κυριακή θα δώσει το καλύτερο, ο σεβασμός μου είναι πολύ μεγάλος γι΄ αυτόν”.
Για τους Γλύκο, Κατσικάς, Γιάννου και Σταφυλίδη:
Θα κάνω τα πάντα, ότι μπορώ, θα τα δώσω όλα για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους. Πιστέψτε με, υπάρχουν κάποιοι παίκτες στη Β΄ Γαλλίας, αλλά δεν θέλουμε μεταγραφές και ξέρετε το γιατί. Θα συνεχίσω να δουλεύω μ΄ αυτούς τους παίκτες γιατί είναι καλές λύσεις για τον ΠΑΟΚ. Ο ενθουσιασμός του Σταφυλίδη, το μαχητικό πνεύμα που έχει, θα δώσει ικανοποίηση στην Τούμπα. Αλλά δεν ξεχνώ το δεξί του πόδι. Ο Γιάννου ήταν θετικός, είναι έξυπνο παιδί, δεν ξέρω αν θα γίνει τοπ ποδοσφαιριστής, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ χρήσιμος. Και για τον Κλάους να μιλήσω, παίζουν ίδια θέση. Μπορεί να είναι δύο καλοί παίκτες. Πρέπει να δουλέψω για να βρω θέση και για τους δύο γιατί θέλω να χρησιμοποιώ τους καλύτερους μου παίκτες. Ο Γλύκος έπαιξε τρία παιχνίδια, είναι καλύτερο να κάνει λάθος στο 3-0 σαν σήμερα, παρά στο 0-0. αλλά οι τερματοφύλακες, που ξεκινούν την καριέρα τους, στα πρώτα παιχνίδια, όλοι κάνουν λάθη. Σίγουρα υπάρχει όριο στα λάθη, αλλά πρέπει όλοι να το καταλάβουμε ότι πρέπει να βοήσουμε αυτούς τους παίκτες. Ο Κατσικάς έχει πολύ ποιότητα, σωματικά και τεχνικά, είναι δύσκολο να ξεκινήσει όλα τα παιχνίδια. Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι να του δείξω με ποια εξυπνάδα να χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία, που έχει. Ο Γεωργιάδης, άλλος ένας νέος. Πρέπει να μάθει, να είναι το πρώτο βιολί. Όταν είσαι 2ο ή 3ο βιολί και λαθάκια να κάνεις δεν πειράζει. Χρειάζεται πνευματική ενέργεια. Έδειξε φανταστικά πράγματα στην Τότεναμ αλλά και άσχημα μετά. Όλοι αυτοί οι παίκτες μπορούν να φτάσουν στην πρώτη γραμμή και εξαρτάται από το μυαλό τους.”
Για το που μπορεί να φτάσει ο Βιεϊρίνια:
“Ότι έκανε ήδη εδώ, είναι πολύ καλό. Είμαι χαρούμενος γιατί πήγε στην Εθνική, τώρα στη Γερμανία, θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή του γιατί τεχνικά είναι πολύ δυνατός. Τακτικά γνωρίζει πολλά πράγματα. Θα είναι καλό να χάσει 2-3 κιλά, μέχρι να γευτεί τη γερμανική κουζίνα. Γιατί μ΄ αυτό τον τρόπο η προσαρμογή στο γερμανικό ποδόσφαιρο θα είναι πιο εύκολη”.
από paokcity.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD