Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Έσπασε την κατάρα μετά από 13 χρόνια!!!αεκ-Π.Α.Ο.Κ 0-2!!!


Την κατάρα του ΟΑΚΑ έσπασε ο Π.Α.Ο.Κ απόψε. Ήταν 28 Φεβρουαρίου 1999 όταν ο Δικέφαλος, με χτύπημα φάουλ του Φραντζέσκου, έκανε διπλό (0-1) στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Από τότε μέχρι και σήμερα ο Π.Α.Ο.Κ έφευγε συνήθως με σκυμμένο το κεφάλι, όποιον κι αν αντιμετώπιζε από το ΠΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ(ΠαναθηναϊκόΑΕΚΟλυμπιακό) όλα αυτά τα χρόνια.
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο ο δικέφαλος μετρούσε αυτά τα 13 χρόνια 21 ήττες και μόλις τέσσερις ισοπαλίες με γκολ 48-12 σε βάρος του….Όχι όμως και σήμερα…Νίκησε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ μετά τις 28 Φεβρουαρίου του 1999, σκόραρε εναντίον της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά το 2005 !!!

Ο Π.Α.Ο.Κ κέρδισε με 2-0 την ΑΕΚ, για τρίτη φορά φέτος, με σούπερ τέρματα Γεωργιάδη (16΄) και Αθανασιάδη (66΄) σημειώνοντας την πρώτη νίκη του στο ΟΑΚΑ μετά από 13 χρόνια. Ο “Δικέφαλος” άφησε στην άκρη το αμυντικογενές στυλ του αγώνα με τον Ατρόμητο και με παίκτη-κλειδί τον Γεωργιάδη έπαιξε μόνο για το τρίποντο που τον έφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Π.Α.Ο.Κ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ξεκάθαρη τακτική και κυρίως γιατί υπήρχε διαφορά ποιότητας στα χαφ με τον Γκαρσία να είναι σε καλή μέρα και να κατευθύνει άψογα το παιχνίδι. Βέβαια υπήρχαν και προβλήματα στην άμυνα με την ΑΕΚ να είναι η πρώτη που δημιούργησε ευκαιρίες με την κεφαλιά του Καφέ στο δοκάρι μετά από κακή έξοδο του Γλύκου και ένα σουτ του Λεονάρντο.
Ο Π.Α.Ο.Κ ήταν, όμως, πιο αποτελεσματικός και στην πρώτη του ευκαιρία με σουτ του Γεωργιάδη εκτός περιοχής πήρε προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ αν ήταν πιο προσεχτικός στην τελική προσπάθεια. Παρότι έφτανε άνετα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ οι παίκτες του έκαναν λανθασμένες επιλογές και διατήρησαν την “Ένωση” στη διεκδίκηση του αποτελέσματος. Από την ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος με την εμπειρία του δημιούργησε δυσκολίες στην αντιμετώπισή του αλλά πέραν αυτού η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έκανε πολλά λάθη με ένα και μάλιστα πολύ σημαντικό να είναι του προπονητή του στη στελέχωση της ενδεκάδας.
Ο Π.Α.Ο.Κ. διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του σκορ και στην επανάληψη όπου τον ηγετικό ρόλο του Γκαρσία πήρε ο Λάζαρ. Ο Ρουμάνος έκανε τα πάντα και τελικά έδωσε την εξαιρετική ασίστ στον Κλάους για το 0-2.
Το τελευταίο 20λεπτο ήταν διαδικαστικό και ο Π.Α.Ο.Κ θα μπορούσε να φθάσει στο 0-3 αν Λάζαρ και Γεωργιάδης συνεργάζονταν λίγο καλύτερα σε μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησαν.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος (46′ Γκερέιρο), Αργυρίου, Λαγός, Γεωργέας (63′ Βάργκας), Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης (46′ Σιαλμάς)
Στον πάγκο είναι οι: Κωνσταντόπουλος, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Σιαλμάς, Ρίκκα, Βάργκας, Κοντοές
Π.Α.Ο.Κ: Γλύκος, Γκαρσία, Γεωργιάδης (82′ Ρομπέρ), Κατσικάς, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (73′ Μπαλάφας), Λαζάρ (87′ Ιβιτς), Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης
Στον πάγκο είναι οι: Κρέσιτς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Ρομπέρ, Ίβιτς, Γιάννου
από paokpanoapola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD