Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ξέρω τι έκανες (για Βιεϊρινια) πέρσι το καλοκαίρι…


Τώρα που η ιστορία τελείωσε κι ο Βιεϊρίνια την έκανε για άλλες πολιτείες, ας ρίξουμε λίγο φως σε μια καλοκαιρινή ιστορία.

Πολλά ακούστηκ αν λοιπόν και γράφτηκαν για το φλερτ με
 τον Ολυμπιακό. Τότε, ισχύε ΑΠΟΛΥΤΑ!

Από τον Μάιο ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε θέσει τον Πορτογάλο ως υπ’ αριθμόν ένα στόχο για την μεταγραφική ενίσχυση των «ερυθρόλευκων».
Ο Εδουάρδο Μαθία, τότε τεχνικός διευθυντής τους, σε συνεργασία με τον Βασίλη Τσιάρτα (γνωρίζει άπταιστα τα ισπανικά από το πέρασμα του στην Πριμέρα ντιβιζιόν), ο οποίος πάντως τότε ΔΕΝ ήταν μάνατζερ του Βιεϊρίνια ανάλαβαν το δύσκολο – ομολογουμένως – έργο της μεταγραφής.
Ο Πορτογάλος από την πρώτη στιγμή ΔΕΝ ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο της μετακόμισης του στην Αθήνα. Ούτε και τα συγγενικά του πρόσωπα (για να μην πούμε ότι αυτά ήταν που τον πίεζαν περισσότερο για να… πιέσει για την μεταγραφή). Ο ΠΑΟΚ ενημερώθηκε αρμοδίως από την πρώτη στιγμή. Αρχικά ο Παντελής Κωνσταντινίδης κι εν συνεχεία ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
Οχι φυσικά με την περίφημη διαρροή του ραντεβού του με τον Τσιάρτα στην Θεσσαλονίκη και την μεταφορά της πρότασης του Ολυμπιακού. Ισχύει, αφού το ταξίδι έγινε και κατατέθηκε πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ με την … υποσημείωση ότι το ποσό μπορεί να ανέβει.
Και πράγματι, στο πλαίσιο της διαπραγματεύσης, η οποία κράτησε για περίπου 40 μέρες και απασχόλησε σε κάποιο διάστημα μέχρι και την κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας του Ολυμπιακού, υπήρχε εκ μέρους των πρωταθλητών Ελλάδας η διάθεση να φτάσει η προσφορά στα 3,5 εκατ. ευρώ.
Κάτι που ήταν εν γνώσει των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ο Βιεϊρίνιαήταν σε επαφή με τον Μαθία, είχε συνομιλήσει μαζί του, χωρίς ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής να είναι ο μόνος από τον Ολυμπιακό με τον οποίο ο Πορτογάλος βρίσκονταν σε επαφή, φτάνοντας μάλιστα σε συζητήσεις ακόμη και για λεπτομέρειες συμβολαίου!
Μετά από το περίφημο ταξίδι του Τσιάρτα, ακολούθησε άλλο ένα στην Χαλκιδική, όπου τότε παραθέριζε ο Βιεϊρίνια. Υπήρξε συνάντηση με τον Κωνσταντινίδη, όπου και μεταφέρθηκε η νέα βελτιωμένη πρόταση του Ολυμπιακού, στην οποία περιλαμβάνονταν ακόμη κι η ελευθέρας του Μήτρογλου. Η προσφορά στον ΠΑΟΚ ΕΚΑΝΕ!
Το θέμα ήταν πως κανείς από την διοίκηση του «δικεφάλου» δεν μπορούσε να πάρει την απόφαση να δώσει τον Βιεϊρίνια στον Ολυμπιακό. Κι έτσι, άρχισε ένα.. πινγκ- πονγκ με το οποίο τόσο ο Ζαγοράκης όσο κυρίως ο Κωνσταντινίδης προσπαθούσαν να μεταφέρουν στο περιβάλλον του Πορτογάλου την αναγκαιότητα της πώλησης του τονίζοντας πως έπρεπε, δημοσίως, να βγει και να πει ότι θέλει να φύγει από την ομάδα και να μετακομίσει στον Ολυμπιακό.
Κάτι που ο Βιεϊρίνια σεβόμενος ΑΠΟΛΥΤΑ τον κόσμο του ΠΑΟΚ (το μόνο που σέβεται στην ομάδα…) δεν δέχτηκε σε καμία περίπτωση, ανταπαντώντας σε αλλεπάλληλα τετ-α-τετ του με την διοίκηση του ΠΑΟΚ (σε έναν εξ αυτών ήταν παρών κι ο Πορτογάλος ατζέντης, ο Κάρλος Γκασπάρ ο οποίος είχε υπογράψει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ αλλάΠΟΤΕ δεν τον εκπροσωπούσε και από κοινού ξεκαθάρισαν, από τότε, τέλη Ιουλίου, την πρόθεση του Βιεϊρίνια να φύγει από την ομάδα) πως κάτι τέτοιο, παρότι η μετακόμιση στον Ολυμπιακό θα συνιστούσε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του δεν θα το έκανε ποτέ. Σε αυτόν λοιπόν το σκόπελο το θέμα κόλλησε.
Και κόλλησε αρκετά σε σημείο που αρχές Αυγούστου να στραβώσει οριστικά…
Οχι όμως ότι δεν υπήρξε. Μέχρι και ατάκες του στιλ «αν βγει και το πει, εγώ ο ίδιος θα του βάλω μια κορδέλα και θα τον πάω πακέτο στον Μαρινάκη» ακούστηκαν ΑΡΜΟΔΙΩΣ και από ΚΟΡΥΦΑΙΑ διοικητικά χείλη του «δικεφάλου»…
Περασμένα ξεχασμένα όμως… Πάμε γι’ άλλα τώρα…






ΠΙΚΟΣ ΑΠΙΚΟΣ
                                                                                                                  




από transfernews.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD