Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τύμπανα Πολέμου – Revolution και ζελέ στο μαλλί…


*Είναι δύσκολο για Π.Α.Ο.Κ.τσήδες που μεγάλωσαν στα τσιμέντα της τούμπας κοντά στον μανάβη τον Μπέλο τον τρελο-Νικόλα κλπ, να καταφέρουν μπουν στο σημερινό κλίμα των νεωτερισμών. Είναι και κωμικό εδώ που τα λέμε να βλέπεις κάτι trendy παιδάκια με ροζ βερμούδες να “προσπαθούν” να συντονίσουν την παρέα τους σε κάθε λογής συνθήματα βγαλμένα από την αλήτικη δεκαετία των 80s.

 *Βέβαια, οι εποχές που απαγορευόταν π.χ. στον γαύρο να μετακινεί οπαδούς στην βόρεια Ελλάδα, η ακόμη καλύτερα, να κερδίζει μέσα στην τούμπα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα το στοίχημα του Π.Α.Ο.Κ.τσή έχει να κάνει με το αν η γκομενίτσα του είναι καλύτερη από του διπλανού στα πλαστικά καρεκλάκια της μεταμοντέρνας τούμπας.
 *Στο κλίμα αυτό κινούνται οι νεοΠ.Α.Ο.Κ.τσήδες και στην εν γένει στάση τους δίπλα στον ιστορικό σύλλογο. Ποζεριά φρού φρού κι αρώματα είναι η νοοτροπία τους, μια νοοτροπία επιδοτούμενη από την διοίκηση του revolution – ζελέ στο μαλί προέδρου.
* Πρόσφατα άκουσα κάποιον από δαύτους να επιχειρηματολογεί υπέρ του προέδρου με αδιάσειστα στοιχεία. “Τον Ζαγοράκη τον κατηγορούν αυτοί που τον ζηλεύουν, γιατί είναι νέος ωραίος και πλούσιος”. Έτσι ακριβώς είπε ο αθεόφοβος και με άφησε σύξυλο.
*Γιατί ως τώρα, όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι συνεπικουρούμενοι από τους ραδιοφωνικούς ταγματασφαλίτες, εκτός του ότι δεν ανεχόταν την αντίθετη άποψη, εκτός του ότι ορμούσαν σαν τα σκυλιά να ξεσκίσουν τους “αντιφρονούντες”, είχαν και 3-4 συγκεκριμένα επιχειρήματα για να στηρίζουν την νέα τάξη πραγμάτων.
*”Εισιτήριο διαρκείας έχεις”? Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση, για να επιτραπεί στον “αντιφρονούντα” να έχει άποψη. Αν η απάντηση ήταν ναι, ακολουθούσε η αποστομωτική απάντηση – ερώτηση : “Και με ένα διαρκείας, θέλεις να διοικήσεις τον Π.Α.Ο.Κ.”? Που να βγάλεις άκρη… Μετά αφού τον έλουζαν με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα, έβγαζαν και την ετυμηγορία ότι τέτοιους οπαδούς (που έχουν ενστάσεις ως προς την διοίκηση) δεν τους χρειάζεται ο (νέος) Π.Α.Ο.Κ.
 *Τώρα πλέον που οι ηγέτες τους παραδέχθηκαν δημόσια την αποτυχία τους, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα (στο μυαλό τους τουλάχιστον). Ο Ζαγοράκης είναι νέος όμορφος και πλούσιος. Στο μυαλό τους δεν ανέχονται να χαλάσει η εικόνα που τόσο έντεχνα έστησε ο μηχανισμός προπαγάνδας αυθαιρεσίας των τελευταίων 4 ετών. Με πολύ λίγες εξαιρέσεις, ο μηχανισμός αυτός προσπαθεί να διασώσει ότι απέμεινε από την ξεφτισμένη γκλαμουριά.
* Ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη, στην με επιχειρήματα κριτική και στον έλεγχο της εξουσίας πάντα στο τέλος οδηγεί σε υγιή αποτελέσματα. Δεν περιμένω φυσικά από τoυς θεματοφύλακες της προπαγάνδας και της ανοησίας να το επισημάνουν αυτό. Αυτοί σπαρταράνε πλέον σαν τα ψάρια πριν κοκαλώσουν εντελώς έξω από τα νερά τους.
 *Αυτό που περιμένω εύχομαι και ελπίζω, είναι να μάθει επιτέλους η διοίκηση σε τι παγίδα μπορεί να σε ρίξει η αλαζονεία της εξουσίας. Και να μάθει να ακούει την αντίθετη άποψη, την κριτική. Απλά να ακούει. Κάτι καλό θα βγεί.   
    paokpanoapola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια πόλη, μια ομάδα...Εμείς μαζί για μια ζωή..!!!
BLACK n' WHITE WORLD